Speeldag: Speeldag 38
Stadion: The Hawthorns
Lukaku scoort hattrick tijdens laatste wedstrijd Ferguson
Frank Deckers

Romelu Lukaku maakte in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor West Bromwich een hattrick tegen landskampioen Manchester United. De spektakelwedstrijd eindigde uiteindelijk op 5-5.

Manchester United was gemotiveerd om te winnen in de laatste wedstrijd van Sir Alex Ferguson als manager. Na tien minuten stond het al 0-2. Kagawa en Olsson waren goed bij schot en wisten de bezoekende ploeg al vroeg op rozen te zetten. Voor Olssen was het echter wel een owngoal.

Büttner kon op aangeven van Tom Cleverly de 0-3 maken. Maar West Bromwich maakte voor de rust via Morrison de aansluitingstreffer. De tweede helft was die van Romelu Lukaku. De Rode Duivel knalde direct na de rust de bal door de handen van Lindegaard waardoor West Brom helemaal terug in de wedstrijd kwam.

Van Persie wist daarna opnieuw de voorsprong uit te bouwen. Op aangeven van Javier Hernandez maakte hij zijn 26ste van het seizoen. Daarna was het opnieuw Lukaku-tijd. De uitgeleende Chelsea-speler scoorde zijn tweede van de avond.

Mulumbu zorgde direct daarna voor de 4-5, daarna maakte Lukaku zijn hattrick compleet. Alex Ferguson kreeg geen overwinning als afcheidscadeau, maar hij zag wel een spektakelrijke wedstrijd.