Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Goodison Park
Sensationeel slot houdt Everton van zege
Tomas Taecke

Everton en Newcastle hebben maandagavond de punten gedeeld. The Toffees voelden zich bestolen nadat een late winner onterecht werd afgekeurd (2-2).

Met Marouane Fellaini en Kevin Mirallas in de basis nam Everton een blitsstart. Harper redde op sublieme wijze een poging van Jelavic, die later in de eerste helft met een knieblessure het veld verliet. De thuisploeg domineerde de eerste helft en kwam via Baines verdiend op voorsprong.

Pardew gooide Demba Ba in de strijd, met succes. Na vier minuten in het tweede bedrijf kon de gewezen Moeskroen-spits zijn team op gelijke hoogte brengen. Everton ging op zoek naar de zege en zag hoe een doelpunt van Fellaini wegens buitenspel werd afgekeurd. Onterecht volgens de beelden en dat was in de slotfase nogmaals het geval. Anichebe werkte de bal over de doellijn, maar het doelpunt van de Nigeriaan werd opnieuw onterecht ongeldig verklaard.

Twee minuten voor inrukken haalde de Everton-spits toch zijn gram. Met een late goal leek Anichebe The Toffees de zege te gunnen. Niets was minder waar, want in de absolute slotminuut zorgde Ba met een tweede goal alsnog voor een puntendeling. Goodison Park schreeuwde zijn onvreugde uit, maar Everton en Newcastle delen na een aantrekkelijk duel toch de punten.