Stadion: Stadium of Light
Mignolet pakt een punt tegen Liverpool
Yves Dekoning

Sunderland en Liverpool verdeelden de punten op de vierde speeldag. De Reds hadden veldoverwicht, maar de Black Cats hielden relatief vlot stand.

Sunderland en Liverpool hadden beiden dit seizoen nog niet gewonnen en het onderlinge duel eindigde ook op 1-1. Voor rust waren de betere kansen voor de bezoekers. Simon Mignolet redde twee keer knap bij pogingen van Fabio Borini. Aan de overkant scoorde Steven Fletcher wel bij het eerste schot op doel van de thuisploeg. Pepe Reina kon niet bij een lage voorzet en Fletcher schoof de bal in de lege kooi.

Na de pauze nam Liverpool de wedstrijd steeds meer in een greep en verhoogde de druk. Sunderland hield stand zonder grote kansen weg te geven en Mignolet stond steeds paraat. Hij moest enkele keren ingrijpen, zonder wonderen te verrichten. Twee keer had de Belg hulp nodig van het doelkader. Bij het schot van Glen Johnson bracht de dwarsligger redding. Steven Gerrard zag zijn poging dan weer tegen de buitenkant van de paal belanden.

De druk nam nog meer toe en Mignolet ging goed plat op een kopbal van Martin Skrtel. Twintig minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven. Een lage voorzet van de levendige Raheem Sterling werd slecht weggewerkt en viel voor de voeten van Luis Suarez. Die knalde de bal van dichtbij tegen de netten. Na de gelijkmaker ging de storm wat liggen. Liverpool zocht nog naar de zege en dat leverde nog één grote kans op. Jonjo Shelvey zette zich sterk door en haalde uit met links, maar opnieuw reageerde Mignolet goed. Suarez kopte de rebound over.

Zo bleef het 1-1. Hiermee schieten beide teams niets op. Ze blijven diep in de rechter kolom hangen.