Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Old Trafford
Debuterende Belgen pakken zege met Manchester United
Timothy Collard

Manchester United kende zaterdagnamiddag weinig problemen met promovendus Crystal Palace. De regerende kampioen had het betere van het spel, maar kon wel alleen scoren uit stilstaande fases. Mooie voetnoot voor onze Belgen: Fellaini én Januzaj maakten hun debuut.

3 penaltyfases

Manchester United duwde Crystal Palace meteen terug op de eigen helft. De thuisploeg, met Fellaini en Januzaj op de bank, ging duidelijk meteen op zoek naar het openingsdoelpunt. Zowel Evra als Young wilden een penalty uitlokken, maar de scheidsrechter ging er niet op in. Young liep zelfs terecht tegen geel aan na een schwalbe.

Op slag van rust was het dan toch prijs voor The Mancunians. Young kreeg een duw van Dikgacoi en de dit keer ging de bal wél op de stip. De Zuid-Afrikaanse boosdoener kreeg rood en Robin van Persie faalde niet: 1-0 aan de rust.

Rooney beslist de partij

Ook na de pauze geen verandering in het spelbeeld. United ging op zoek naar het geruststellende tweede doelpunt en Palace probeerde er af en toe eens uit te komen. Fellaini en Januzaj betraden het veld en onder impuls van vooral Januzaj liep het opvallend beter bij de thuisploeg.

De jonge Albanese Belg kwam overal de bal opvragen en toonde zich met enkele leuke acties. Fellaini kon ook nog eens uithalen, maar doelman Speroni bracht redding. Het was uiteindelijk opnieuw een stilstaande fase die de wedstrijd in een definitieve plooi legde. Fellaini stond vrij en vroeg de bal, maar Rooney ging voor eigen succes en draaide de vrije trap knap in doel: 2-0 en boeken dicht.

Bekijk hieronder het knappe doelpunt van Wayne Rooney, die door de wonde aan zijn hoofd met een band rond het hoofd speelde. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele seconden in beslag nemen.