Speeldag: Speeldag 5
Stadion: City of Manchester Stadium
City is 'ploeg van't stad' na klinkende zege tegen United
Timothy Collard

Manchester City heeft de buren van United met een enorme kater opgezadeld. Vincent Kompany en co haalden het na een sterke vertoning met 4-1 van Marouane Fellaini, die zijn eerste derby liefst zo snel mogelijk zal vergeten.

Het tempo in de derby lag vanaf minuut één heel hoog. Beide teams hoopten goed van start te gaan, maar het was toch City dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Kolarov bereikte Agüero en de Argentijn liet De Gea kansloos met zijn inzet. 1-0 leek ook de ruststand te worden, maar in blessuretijd maakte Touré er toch nog 2-0 van, Kompany en co op rozen aan de pauze.

United wilde de bakens graag verzetten na de pauze, maar mocht alle hoop al héél snel opbrrgen. De bezoekers stonden dankzij Agüero en Nasri plots 4-0 voor en zo mochten de boeken dicht voor United.

Eerredder van Rooney

De troepen van David Moyes wilden er hoe dan ook nog iets van maken en gingen op zoek naar een eerredder. Voor die eerredder zorgde Wayne Rooney, die met een heerlijke vrije trap de 4-1-eindstand vastlegde.

City blijft door de zege in het spoor van leider Arsenal, dat twee punten meer telt. Manchester United telt na vijf speeldagen amper zeven punten.