cryCrystal Palace
arsArsenal
0-1
47' Mikel Arteta (pen)
Datum: 26/10/2013 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Tienkoppig Arsenal moet knokken op bezoek bij promovendus
Timothy Collard

Arsenal staat ook na speeldag 9 nog aan de leding in de Premier League. The Gunners hadden op bezoek bij Crystal Palace wel heel wat moeite om de drie punten te pakken. Een strafschop en een late goal beslisten de partij uiteindelijk.

The Gunners dicteerden de wet voor de pauze, maar echt gevaarlijke kansen konden ze niet bepaald creëren. Santi Cazorla was er vlak voor de rust dicht bij, maar de Spanjaard zag zijn poging net naast de verste paal gaan. Ook Chamakh was er dicht bij voor Palace, maar hij bleek net enkele centimeters te klein bij een prima voorzet.

Arteta eist hoofdrol op

Na de pauze was het echter meteen raak voor de troepen van Arsène Wenger. Gnabry – in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerde Flamini – ging neer in de zestien en de scheids legde de bal terecht op de stip. Aanvoerder Mikel Arteta nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet: 0-1.

De trein van Arsenal leek vertrokken, maar een goeie tien minuten later werd doelpuntenmaker Arteta naar de kant gestuurd nadat hij als laatste man Chamakh ietwat ongelukkig tegen de grond werkte. De thuisploeg rook zijn kans en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Geen 1-1, wel 0-2

Ward knalde die gelijkmaker ei zo na tegen de touwen, maar de rechtsachter zag zijn trap op de lat uiteenspatten. Niet veel later was ook Jedinak er dicht bij, maar Szczesny hield The Gunners recht. In de slotfase knepen Ramsey en Giroud de thuisploeg dan toch dood.

Ramsey hield de bal knap bij en schotelde de oprukkende Giroud de bal aan op een presenteerblaadje. De Fransman faalde niet en kopte de 0-2 tegen de netten. Door de overwinning blijft Arsenal de ranglijst aanvoeren in de Premier League. De jongens van Wenger tellen 22 op 27.