Speeldag: Speeldag 9
Stadion: White Hart Lane
Tottenham heeft nog maar eens genoeg aan één treffer
Timothy Collard

Tottenham Hotspur blijft moeiteloos meedraaien in de top van de Premier League. De club van onze landgenoten Vertonghen, Dembele en Chadli had zondagavond nog maar eens genoeg aan één doelpunt om een zege te boeken.

Bij Tottenham begon maar één Belg in de basis. Jan Vertonghen stond op de linksachter, terwijl Dembele op de bank zat en Nacer Chadli zelfs in de tribunes moest plaatsnemen. Voor de pauze had de thuisploeg moeite om in zijn spel te komen en de gevaarlijkste kansen kwamen dan ook van Hull City.

Sagbo was er dicht bij en even later knalde Tom Huddleston bijna de 0-1 op het scorebord. De stevige middenvelder – deze zomer overgekomen van Tottenham – haalde heerlijk uit van net buiten de zestien, maar zag zijn poging net over gaan.

1 treffer volstaat

Ook in de tweede helft – mét Dembele op het veld vanaf minuut 46 – leek de brilscore op het scorebord te blijven staan. Maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak voor The Spurs. Na een voorzet van Vertonghen maakte El Mohamady hands en de scheids legde bal op de stip.

Soldado nam zijn verantwoordelijkheid op en bezorgde Tottenham zo de drie punten. Door de overwinning staat de Londense club nu vierde in de Premier League.