Speeldag: Speeldag 19
Alderweireld en co. houden stand tegen oppermachtig Chelsea
Sander De Graeve

In Engeland mochten Southampton en Chelsea elkaar in de ogen kijken. Amper twee dagen na Boxing Day was het dus opnieuw werken dag voor de heren voetballers. Alderweireld hield Hazard en Courtois uiteindelijk in evenwicht.

Southampton begon perfect aan de wedstrijd. Sadio Mané kon al vroeg Thibaut Courtois verslaan met een mooi lobje. 1-0 en een belangrijke goal. Southampton won immers elke wedstrijd waarin het op voorsprong kwam dit seizoen.

Dat was uiteindelijk buiten Eden Hazard gerekend. Hij zette Toby Alderweireld in de wind en knalde mooi binnen. Een typische Hazard-goal. In de tweede helft kregen we nog amper kansen. Southampton trok een versterkte burcht op en Chelsea geraakte er niet meer door.

Hazard kreeg nog heel wat overtredingen te verduren en één daarvan leverde een tweede gele kaart voor Schneiderlin op. In die laatste vijf minuten kwam Chelsea er toch niet meer doorheen.