Datum: 10/09/2016 13:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Old Trafford
Mourinho tegen Guardiola, Fellaini tegen De Bruyne, wie haalt het?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mourinho tegen Guardiola, Fellaini tegen De Bruyne, wie haalt het?

The Manchester Derby is ongetwijfeld de affiche van dit weekend. Met twee Rode Duivels die hun basisplaats niet zullen afgeven en aartsrivalen Mourinho en Guardiola tegenover elkaar, zijn we nu al verlekkerd aan het uitkijken naar deze partij.

Beladen zomer

Bij zowel United als Manchester City kwamen er heel wat veranderingen deze zomer. Pep Guardiola nam afscheid van onder meer Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony en Yaya Touré (geen kansen meer) en haalde met Bravo en Nolito al invloeden uit de Spaanse competitie binnen.

Bij Manchester United kregen we de twee grootste inkomende transfers van de hele zomer. Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic moeten de Red Devils onder leiding van Mourinho een nieuw elan geven. Het ontbreken van Champions League-voetbal steekt immers hard.

De nieuwe vedetten bij United.

Belgen aan de top

Bij Manchester City bleef bij afwezigheid van Vincent Kompany uiteraard nog een Rode Duivel over. En niet de minste, Kevin De Bruyne begon met enkele prachtige assists heel sterk aan het seizoen, maar zal het jammer genoeg zonder speerpunt Sergio Agüero moeten stellen. De spits is geschorst.

Fellaini maakte een doorstart onder Mourinho.

Marouane Fellaini leek op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar dat was buiten kersvers coach Mourinho gerekend. Hij gaf de middenvelder opnieuw het vertrouwen naast Paul Pogba en de Belg lijkt niet meer weg te denken uit de basis.

Clash der spelstijlen

Met Mourinho tegen Guardiola krijgen we uiteraard herinneringen aan de vele Clasico's die beide heren uitvochten. Verder wordt het ook op het tactische bord een strijd op leven en dood. Het is de ideale confrontatie tussen het balbezit van Guardiola en de snelle counters van Mourinho. We zijn alvast benieuwd.

United is in het eigen Theater of Dreams de favoriet volgens UNIBET. Een goeie gok van 60 euro op de Mancunians kan u 144 euro opleveren. Zet u dat geld liever op de Citizens? Dan kan u bij winst 201 euro opstrijken. En die zestig euro? Die krijgt u via deze link gratis!

Meer nieuws