Liverpool FC - Manchester City

Liverpool ligt helemaal op titelkoers na zinderende partij tegen Manchester City
Arjen T'Sjoen
| 16 reacties
Liverpool ligt helemaal op titelkoers na zinderende partij tegen Manchester City
Foto: © photonews

Liverpool zet dit seizoen alles op alles om de titel in de Premier League te pakken. Zondagavond konden The Reds een gigantische stap zetten tegen rechtstreekse concurrent Manchester City.

Tegen Racing Genk kregen er nog enkele spelers rust van Jürgen Klopp, maar zondagavond waren alle sterren aanwezig en dat zou Manchester City geweten hebben. Na een zinderend wedstrijdbegin stond het zowaar na 15 minuten al 2-0 voor Liverpool. Fabinho maakte het eerste doelpunt na een verschroeiende knal en Salah scoorde na een heerlijke combinatie tussen de backs Alexander-Arnold en Robertson.

Manchester City was helemaal niet dood en begraven want Sterling en Agüero lieten prima mogelijkheden liggen om opnieuw in de wedstrijd te komen. In de eerste helft waren The Citizens minstens de evenknie, maar Liverpool ging met een comfortabele voorsprong rusten.

Mané beslist 

Meteen na de pauze had Liverpool het helemaal onder controle. Henderson kreeg heel veel tijd en ruimte en slingerde de bal op het hoofd van Mané die Claudio Bravo voor een derde keer kansloos liet: 3-0. Raheem Sterling kon Manchester City een fractie later toch nog in de wedstrijd brengen, maar Dejan Lovren kwam nog gepast tussen. In het slot van de wedstrijd maakte Bernardo Silva er wel nog 3-1 van, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. 

Liverpool heeft nu een riante voorsprong van 9 punten in het klassement van de Premier League. Man City zal moeten hopen dat The Reds in de komende maanden nog met de punten gaan morsen anders lijkt de titel na 30 jaar eindelijk nog eens naar Liverpool te gaan. 

Goals

3
1

Balbezit

42
58

Aanvallen

82
83

Gevaarlijke aanvallen

32
51

Schoten op doel

2
5

Schoten naast/over doel

5
9

Geblokkeerde schoten

1
2

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

4
13

Buitenspel

3
4

Fouten

11
5

Vrije trappen

9
14

Doeltrappen

10
6

Inworpen

21
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Premier League