Stadion: Anfield Road
Liverpool haalt het van Monaco
Yves Dekoning

Liverpool-Monaco 2-0

Liverpool heeft op Anfield Road voor slechts 33517 toeschouwers met 2-0 gewonnen van Monaco. Bij de thuisploeg speelde Xabi Alonso mee. Hierdoor zat Dietmar Hamann terug op de bank. De bezoekers begonnen uiterst verdedigend aan de wedstrijd. Aanvankelijk had Liverpool het moeilijk om openingen te creëren, maar gaandeweg kwam er meer ruimte. Na een mooie combinatie tussen Steven Gerrard en Louis Garcia mocht Djibril Cissé de score openen. Nog voor rust kwam Garcia twee keer dicht bij de 2-0, maar Monaco hield stand.

In de tweede helft kwamen de Monegasken iets beter voor de dag. Toch kon invaller Milan Baros er 2-0 van maken met een wonderbaarlijke individuele actie. Daarvoor hadden Cissé en Garcia al enkele mooie kansen gehad om de zege veilig te stellen. Uiteindelijk won Liverpool verdiend met 2-0.

Liverpool: Dudek, Josemi, Carragher, Hyypia, Riise, Finnan, Gerrard, Alonso, Kewell (Warnock 76), Luis Garcia (Biscan 87), Cissé (Baros 69).

Monaco: Roma, Givet (El Fakiri 80), Squillaci, Rodriguez, Anjreas Zikos, Maicon, Perez (Juan 89), Farnerud, Evra (Camara 45), Kallon, Adebayor.

Doelpunten: Cissé 22, Baros 84.

Scheidsrechter: Terje Hauge (Norwegen).