Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Old Trafford
Rooney maakt ijzersterk debuut bij Man Utd
Nils Vanbellingen

In groep G van de Champions League maakten Manchester Utd en Fenerbahce er een doelpuntenkermis van. De Mancunians versloegen de Turken met 6-2. EK-sensatie Wayne Rooney vierde zijn debuut bij Man Utd met een hattrick.

In de hele Engelse pers gingen de voorbeschouwingen van deze wedstrijd bijna uitsluitend over het debuut van de jonge Rooney bij het grote United. De van Everton overgekomen spits groeide tijdens het voorbije EK uit tot de revelatie van het toernooi, en werd toen al gelinkt aan ManU. Een voetblessure hield de tiener na het EK echter maanden aan de kant. Geen wonder dus dat heel Manchester en de rest van Engeland aan de vooravond van het treffen met Fenerbahce vol spanning uitkeek naar de terugkeer van het nieuwe Engelse wonderkind.

En Rooney loste alle hooggespannen verwachtingen volledig in. In het begin van de wedstrijd moest hij de aandacht nog even aan Ryan Giggs laten, toen die Man Utd in de zevende minuut met het hoofd op voorsprong bracht na een voorzet van Kleberson. Maar daarna was het Wayne's World. In de 17e minuut kon Rooney op aangeven van Van Nistelrooy alleen op Rüstü af, en Roonaldo liet de Turkse doelman geen schijn van kans. Tien minuten later knalde Rooney zijn tweede binnen: 3-0 en ManU kon meteen zorgeloos de eerste helft uitspelen.

Fenerbahce begon echter flitsend aan de tweede helft. Nobre strafte getalm van de Engelse verdediging op een hoekschop af en milderde tot 3-1. Daarna waren opnieuw alle ogen op Rooney: bij een vrije trap net buiten het Turkse strafschopgebied eiste het supertalent onder de ogen van Roy Keane de bal op en stifte die heerlijk over de muur in doel. De Turken klampten nog aan toen Sanli de rebound op een vrije trap voorbij Carroll werkte, maar in de slotfase legden Van Nistelrooy en Bellion (de laatste op aangeven van, jawel, Waye Rooney) de klinkende 6-2-eindcijfers vast.