Stadion: Luzhniki
Chelsea kwalificeert zich als eerste
Nils Vanbellingen

CHELSEA KWALIFICEERT ZICH ALS EERSTE

Chelsea heeft zich als eerste ploeg gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Champions League. Het won bij CSKA Moskou niet zonder moeite met 0-1. Arjen Robben scoorde het enige doelpunt, Moskou liet net na rust vanop de stip de kans op de gelijkmaker liggen.

Chelsea begon goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 24e minuut in een doelpunt, toen Damian Duff en Arjen Robben op prachtige wijze de Russische defensie oprolden en de Nederlander beheerst binnenschoot. Tien minuten later verdubbelde de ploeg van Jose Mourinho ei zo na de score toen Eidur Gudjohnsen keeper Akinfeev voorbijliep. De Ijslander probeerde Duff te bereiken, maar de goed spelende Russische kapitein Semak voorkwam dat Duff binnen kon trappen. Ook Moskou probeerde: Vagner Love kapte in de 40e minute knap twee Chelsea-verdedigers uit, maar zag zijn schot gepareerd door Peter Cech.

De Russen begonnen ook sterk aan de tweede helft: Zhirkov drong door tot in het strafschopgebied, waar hij onderuit werd gehaald door Johnson. Scheidsrechter De Santis wees terecht naar de stip, maar Vagner Love schoot het geschenk hoog over. Moskou bleef echter drukken en bracht de bezoekers geregeld in de problemen. Jarosik testte doelman Cech van buiten de zestien, maar zijn ex-ploegmaat bij Sparta Praag ging goed plat.

Het geloof van de Moskovieten zakte na verloop van tijd, en Chelsea kon  steeds makkelijker opvangen. In de slotminuten was er nog een klein opstootje tussen een aantal Moskovieten en Arjen Robben, die tijd probeerde te winnen. Aan de stand veranderde echter niets meer. Chelsea is zo met 12 op 12 de eerste ploeg die zich voor de 1/8 finales van het kampioenenbal kwalificeert. De strijd voor de tweede plaats ligt nog helemaal open.