livLiverpool FC
cheChelsea
Datum: 03/05/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Liverpool houdt Chelsea uit de finale
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool houdt Chelsea uit de finale
Foto: © SC

In een kolkend Anfield Road heeft thuisploeg Liverpool topfavoriet Chelsea uit de finale gehouden. De tegenstander in die finale wordt AC Milan of PSV.

De wedstrijd werd gespeeld in een verbluffend tempo met veel keiharde duels. Jammergenoeg volgden de kansen niet. Na vier minuten was het wel meteen raak voor de thuisploeg. Via Gerrard kwam de bal bij Baros die de bal over de uitkomende Cech kreeg. Het was uiteindelijk Luis Garcia die de bal over de lijn kreeg. Gallas was net te laat om de bal op tijd weg te werken. Meteen stond Liverpool virtueel in de finale. Chelsea had meer balbezit maar Liverpool bedreigen lukte niet. 

Even was het toch bibberen voor de Reds toen Luis Garcia vlak voor z'n eigen strafschopgebied de bal verloor aan Lampard. Die vond Cole, maar zijn lob ging over doel. 

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Beide ploegen knokten keihard voor elke bal, maar de kansen bleven nog steeds uit. De Londenaars probeerden het dan maar van ver. Een schot van Gudjohnsen en een vrije trap van Drogba gingen echter over de kooi van Dudek
De Poolse doelman moest toch eens z'n kunnen tonen. Een harde vrije trap van Lampard werd door de keeper knap uit de rechterbenedenhoek geranseld. 
Mourinho zette nu alles op alles. Zowel Robben, Kezman als Huth kwamen op het veld. Huth werd zowaar diep in de spits geposteerd om daar de kopduels te winnen. Robben kon meteen naar binnen komen maar zijn schot werd afgeblokt door een sublieme Carragher

Even voor het verstrijken van de officiële speeltijd kon Robben op links de doellijn bereiken. Zowel Drogba als Kezman konden de bal echter niet binnenwerken voor doel. 
De spanning werd danig opgedreven. Er kwamen zowaar zes minuten bij. Er was oponthoud geweest door twee mannen die het veld opgelopen waren. Cissé, ingevallen bij Liverpool, kreeg nu heel veel ruimte en kon bijna de wedstrijd beslissen. Cech had een uitstekende reactie in petto. Het bleef bibberen tot de laatste seconde : Chelsea pompte voor de zoveelste keer een bal in het strafschopgebied. Een voorzet werd half gemist door Dudek. Gudjohnson kreeg hierdoor de kans om Chelsea alsnog de finale in te trappen. Hij knalde de bal echter net naast de verste paal buiten. 
Na het eindsignaal was de ontlading enorm bij de thuisaanhang, en iedereen kon meegenieten van een geweldige versie van "You'll Never Walk Alone", het clublied van The Reds. Een geweldig succes is dit voor succescoach Rafa Benitez en de zijnen.

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Hamann (Kewell 72'), Biscan, Luis Garcia (Nunez 84'), Riise, Gerrard, Baros (Cisse 59').

Chelsea: Cech, Geremi (Huth 76'), Ricardo Carvalho, Terry, Gallas, Tiago (Kezman 68'), Makelele, Lampard, Cole (Robben 68'), Drogba, Gudjohnsen.

Goal: Luis Garcia, 1-0 (4') 
 
Toeschouwers:
42,529

Scheidsrechter: Lubos Michel (Slovakije).

Champions League

 Halve Finales (T)