Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Barça haalt het in San Siro
Thomas Dubois

In de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League heeft Barcelona een uitstekende uitgangspositie behaald met het oog op kwalificatie voor de finale. Barça won met 0-1 van AC Milan dankzij een doelpunt van Giuly op aangeven van Ronaldinho.

Barcelona begon aan de partij zonder Messi en Larsson, beide spelers waren geblesseerd, bij Milan was Inzaghi er niet bij. Het eerste kwartier was voor Barcelona maar dat leverde geen kansen op. Aan de overkant kreeg Milan de eerste kans van de wedstrijd, en wat voor een kans, Gilardino schoot tegen de paal, de rebound van Shevchenko werd gepakt door Valdés. Nog in diezelfde minuut kreeg Milan opnieuw een kans, de scherpe voorzet van Seedorf werd door Shevchenko op doel gekopt maar opnieuw redde Valdés. Barcelona op zijn beurt kwam niet verder dan een schot van Eto’o dat makkelijk gepakt werd door Dida.

In San Siro werd dinsdagavond duidelijk topvoetbal gespeeld tussen twee ploegen die het waard zijn om in de halve finales te staan. Beide ploegen waren ook aan elkaar gewaagd, beide ploegen trachten er al combinerend uit te komen, maar beide verdedigingen stonden als een huis. En als er dan al eens kon geschoten worden was er nog steeds de doelman die zijn netten schoon hield. Logischerwijs gingen beide ploegen dan ook met een brilscore de rust in.

De eerste grote kans in de tweede helft was er één voor Milan, een prachtig pasje binnendoor moest afgewerkt worden door Gilardino maar die besloot te passen, de verkeerde keuze en de bal ging via een Barça-verdediger voorlangs. Even voor het uur viel er dan toch een doelpunt en wie anders dan Ronaldinho lag aan de basis van de 0-1. Ronaldinho bleef heel fraai aan de bal en gaf vanuit stand een schitterende pass naar Giuly, die binnenknalde. Op de counter stond het zelfs bijna 0-2, Ronaldinho wou en kreeg de bal en schoot vervolgens op de paal. Een echte vuist kon Milan niet maken na het doelpunt, verder dan een schot van Kaka en Ambrosini kwam het niet. Milan had wel een klein slotoffensiefje in petto maar tot groot gevaar leidde dat niet. Een hoekschop werd door de ingevallen Maldini op doel gekopt, Valdés pakte opnieuw en zorgde er zo voor dat de wedstrijd op 0-1 eindigde. Een ideale eindstand voor Barcelona, dat in de terugwedstrijd genoeg heeft aan een gelijkspel om door te stoten. [AN]