Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter beleeft moeilijke avond
Tonnelier Caroline

Het zou een makkelijke avond worden voor Inter Milaan.  Dat hadden de Italiaanse kranten althans voorspeld.  Het liep echter heel wat minder vlot dan verwacht voor Inter.  Uiteindelijk won het team van Mancini met nipte 2-1 cijfers.  De Spaanse bezoekers kwamen al in de eerste minuut op voorsprong, maar Adriano bracht de stand al snel opnieuw in evenwicht.  Uiteindelijk zorgde invaller Martins voor de 2-1 eindstand.

Bij Inter kreeg Córdoba de voorkeur op Materazzi.  Villarreal-coach Pellegrini moest de geschorsten Tacchinardi, Josico en Arruabarrena vervangen en koos voor Peña, Arzo en Calleja.  De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Inter Milaan.  Al in de eerste minuut kon Forlán na een poging van Jose Marí in de rebound de openingstreffer binnentikken.  De Italianen bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker.  Javi Venta voorkwam echter de 1-1.  Lang was het toch niet wachten op de tegentreffer van Inter.  Na zwak verdedigen van Sorín en Peña knalde Adriano op aangeven van Stankovic van dichtbij de 1-1 binnen.  De wedstrijd bleef aanvankelijk goed op en af gaan, met kansjes aan beide kanten.  Inter trok toch steeds meer het initiatief naar zich toe.  Zo moest doelman Viéra een goede redding uit zijn mouwen schudden op een schot van Recoba, die even later licht geblesseerd vervangen werd.  Ook Adriano kwam nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de poging van de Braziliaan kort voor rust ging net naast.  Intussen was het toch ook even opletten voor een vrije trap van Riquelme, die maar net naast het doel van Toldo ging.

In de tweede helft kregen we opnieuw een blitzstart.  Villarreal begon wat voorzichtiger na de rust, maar kon niet verhinderen dat Martins er in de 9e minuut al 2-1 van maakte.  Stankovic profiteerde opnieuw van zwak verdedigen op links om de beslissende voorzet te leveren.  Een tiental minuten later kwam Villarreal heel dicht bij de gelijkmaker.  De knappe vrije trap van Riquelme spatte echter uiteen op de deklat.  Even later ging een nieuwe poging van de Argentijnse spelmaker net naast.  Inter ging nog op zoek naar de 3-1, maar doelman Viera liet zich niet meer verschalken door Adriano en Martins.  In de slotfase dwong ook Cambiasso de doelman nog tot een save, maar ook hij kende geen succes.  Aan de overkant claimde Villarreal een penalty na een lichte fout op Sorín.  De scheidsrechter ging daar echter niet op in.  Er veranderde niets meer aan de stand, zodat alles nog mogelijk blijft in de terugwedstrijd in Villarreal.