Vålerenga IF
FC Haka Valkeakoski
Datum: 26/07/2005 00:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Ullevaal Oslo
Valerenga wint zuinig tegen Haka
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Valerenga wint zuinig tegen Haka
Foto: © SC

VÃ¥lerenga won het Scandinavisch onderonsje van het Finse FC Haka met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde Freddy dos Santos vanop de stip na een trekfout op Tore Andre Flo. Een erg zuinige winst dus voor de ploeg van David Brocken, dat in Finland nog aan de bak zal moeten om de kwalificatie veilig te stellen.

Een matig VÃ¥lerenga kon Haka in de eerste helft nooit echt bedreigen. Een 0-0-ruststand was dan ook het logische gevolg. Trainer Kjetil Rekdal greep tijdens de pauze in en bracht Christian Grindheim en Morten Berre voor Stefan Ishizaki en Mbulelo Mabizela. De wissels rendeerden: na amper vijf minuten in de tweede helft ging de bal op de stip nadat Janne Salli ex-Chelsea- en Siena-spits Tore Andre Flo in het strafschopgebied vasthield. Freddy dos Santos nam zijn verantwoordelijkheid en trapte binnen.

VÃ¥lerenga kon daarna rustiger ademhalen, maar slaagde er niet meer in een extra doelpunt te scoren. De Noorse vice-kampioen zal dus tot na de terugwedstrijd in Finland moeten wachten om zeker te zijn over kwalificatie.