Stadion: Shakhtar Stadion Donetsk

Herbeleef Shakhtar Donetsk - SL Benfica (Champions League)

Volg de match tussen Shakhtar Donetsk en SL Benfica live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom bij de LIVE van de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Sporting Lisboa e Benfica. In deze groep D van de UEFA Champions League wordt vanavond vanaf 20u45 gespeeld om de 3e plaats die recht geeft op de UEFA Cup. Een wedstrijd mét inzet voor beide elftallen. Vooral voor de bezoekers, want zij moeten winnen om het UEFA-ticket te bemachtigen. De thuisploeg heeft genoeg aan een punt om in de bokaal te gaan. De Oekraïners kunnen zelfs mits een overwinning en puntenverlies van tweede in de groep Celtic Glasgow (Celtic speelt vanavond tegen leider AC Milan) alsnog tweede worden en doorstoten naar de volgende ronde van de Champions League. Als we naar de opstellingen kijken zien we bij de thuisploeg een 3-5-2 bezetting met Brandao en Lucarelli als spitsenduo. Bij de bezoekers zien we een 4-5-1 opstelling, waarbij Cardozo enige diepe spits is.
Shakhtar Donetsk: Brandao , Chigrinsky Dmitro, Fernandinho , Ilsinho , Jadson , Kucher Oleksandr, Lewandowski Mariusz, Lucarelli Cristiano, Pyatov Andrey, Rat Razvan, Srna Dario.
SL Benfica: Cardozo Óscar René, David Luiz , Di Maria Angel, Katsouranis Kostas, Leo , Luisão , Maximiliano Pereira, Nélson , Petit , Quim , Rui Costa Manuel.
2
In de begin minuten is duidelijk dat de thuisploeg hoge pressing zet. Benfica probeert te combineren, maar slaagt daar moeilijk in.
3
Quim moet al meteen zijn kunnen tonen op het schot van Lucarelli en verwerkt in hoekschop die geen verder gevaar op levert.
4
Veel tempo in het begin van deze wedstrijd. Benfica wordt voortdurend onder druk gezet.
5

Goal
Doelpunt van Óscar René Cardozo (Onbekend Onbekend)
De eerste kans van de bezoekers is meteen raak. De thuisploeg startte sterk, maar het zijn de bezoekers die scoren.
7
Benieuwd hoe de thuisploeg met deze vroege achterstand kan omgaan.
8
Donetsk probeert te antwoorden, met een shot dat gevaarlijk is. Quim heeft er geen moeite mee, want de bal gaat naast.
10
Cardozo probeert met een schot vanop 35 meter, maar de bal gaat hoog over.
13
De bal gaat goed over en weer. Ondanks die vroege goal blijft de thuisploeg hoge pressing zetten en balbezit houden. De bezoekers spelen de bal sinds het doelpunt goed rond.
15
Luisao begaat een overtreding op Fernandinho.
20
David Luiz verwerkt een vrije trap in hoekschop die geen gevaar met zich meebrengt.
22

Goal
Doelpunt van Óscar René Cardozo (Pereira Maximiliano)
Een voorzet van op rechts vanwege Pereira wordt door de aanvaller binnengekopt. Zijn tweede van de avond.
24
Di Maria begaat een overtreding.
27
Donetsk heeft momenteel 60% balbezit tegenover 40% voor de bezoekers, maar staan wel twee doelpunten in het krijt.
28
Penalty Donetsk.
28
 Gele kaart voor David Luiz

29

Goal
Doelpunt van Cristiano Lucarelli (Onbekend Onbekend)
Lucarelli straft de fout van Luiz af door de strafschop beheerst binnen te schieten.
35
Pereira moet een hoekschop toestaan.
37
De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg terug vertrouwen, want het heeft nu het meeste initiatief en de druk wordt verhoogd.
40
Gevaarlijke voorzet vanwege Leo, maar er staat niemand om de klus te klaren.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

Rust
We gaan rusten met een 1-2 stand. Het was een leuke eerste helft dat in de beginminuten werd gedomineerd door de thuisploeg, maar het waren de bezoekers die een klap uitdeelden door 2x te scoren in de 25 minuten via Cardozo. Er waren nog enkele kansen, maar deze keer geen succes bij de afwerking. Toch werd er tegengescoord door de thuisploeg op strafschop na fout van David Luiz. Lucarelli schoot de 11 meter binnen. Ruststand: 1-2.

46
De tweede helft begint.
47
Benieuwd of beide ploegen op hun elan doorgaan.
50
Eerste dreiging is via Donetsk. Fernandinho schiet richting doel, maar de bal gaat niet in doel.
57
Vervangen Mariusz Lewandowski
Ingevallen Tomas Hübschman

60
Rui Costa met een schot op doel, maar deze wordt afgeblokt.
62
Ilsinho nu met dreiging, maar deze bal vormt geen bedreiging voor Quim.
65
Het is een evenwichtige tweede helft tot nu toe.