barBarcelona
munManchester United
Datum: 23/04/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Nou Camp Barcelona

Herbeleef Barcelona - Manchester United (Champions League)

Volg de match tussen Barcelona en Manchester United live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
De tweede halve finale vanavond is die tussen Barcelona en Manchester United. Barcelona kan in de eigen Primera Division de titeldromen stilaan opbergen. De ploeg van trainer Rijkaard staat pas derde op een grote achterstand van koploper Real Madrid. De Champions League is nog het enige wat de Spanjaarden dit jaar kunnen winnen. Daarvoor moeten ze wel voorbij Manchster United. De Mancunians doen het wel goed in eigen competitie. Ze staan nog drie punten voor op achtervolger Chelsea en maken dus een grote kans op de landstitel. U kan de wedstrijd vanaf 20u45 volgen !
Opstellingen
Barcelona: Váldes Víctor, Milito Gabriel, Márquez Rafael, Xavi Hernández , Iniesta Andrés, Eto'o Samuel, Zambrotta Gianluca, Messi Lionel, Deco , Abidal Eric, Touré Yaya.
Manchester United: Van Der Sar Edwin, Evra Patrice, Hargreaves Owen-Lee, Ferdinand Rio, Brown Wes, Ronaldo Cristiano, Rooney Wayne, Park Ji-Sung, Carrick Michael, Scholes Paul, Tevez Carlos.
1
De wedstrijd is van start gegaan.
3
Penalty voor Manchester United ! Puyol speelt de bal met de hand.
4
Ronaldo achter de bal. Hij loopt aan en schiet ..... maar mist ! De bal vliegt naast het doel van Valdez.
7
Barcelona heeft de wedstrijd nu wel in handen.
8
Eto'o met de goede actie. Hij omspeelt de verdediging, maar Tevez is goed komen verdedigen.
9
Barcelona krijgt een corner. Ze zijn de betere in de eerste 10 minuten.
11
Messi is in goede doen. Hij kan tot twee keer toe een actie doen, maar zijn medeploegmaats volgen nooit meteen goed.
15
Het is al Barcelona wat de klok slaagt. Manchester kan geen greep op de wedstrijd nemen.
16
Een vrije trap van Ronaldo belandt in de muur en gaat dan in hoekschop.
18
De Mancunians kunnen de Spanjaarden niet goed afstoppen. Het balbezit is dan ook voor Barcelona.
21
Deco met de vrije trap, maar die is veel te zwak om Van Der Sar op een verkeerd been te zetten.
24
Iniesta ziet zijn schot naast gaan.
30
Barcelona heeft het moeilijk om kansen te creeëren. Manchester United heeft zich voor het strafschopgebied gezet en verdedigd steeds goed.
38
Nog steeds hebben we geen grote kans gezien. Manchester speelt nu wel beter mee.
43
Ronaldo met de harde vrije trap, maar de bal gaat net naast.


Scheidsrechter
Rust
Barcelona begon het beste aan de wedstrijd, hoewel Man Utd een penalty kreeg. Ronaldo schoot de bal naast het doel. Barcelona controleerde en viel aan, maar geraakte niet echt door de Engelse muur. De Mancunians kwamen dan wel beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet meer. Benieuwd of Barcelona het overwicht van de eerste helft kan omzetten in doelpunten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang gefloten door scheidsrechter Busacca. Er werden nog geen wissels doorgevoerd.
47
Hopelijk krijgen we iets meer spektakel aangeboden in de tweede helft. Vooral van de zijde van Manchester Utd zou dat welkom zijn. De Mancunians konden nog niet voor veel dreiging zorgen.
48
Opnieuw eist de thuisploeg het balbezit op bij het begin van de tweede helft, maar voor dreiging kunnen de Catalanen voorlopig nog niet zorgen.
49
Gianlucca Zambrotta haalt uit, maar zijn schot wijkt af en verdwijnt in hoekschop.
52
Barcelona komt nadrukkelijk opzetten. Samuel Eto`o wordt mooi vrijgespeeld, maar de spits knalt de bal in het zijnet. Hier had de Kameroener meer moeten uithalen.
54
Na een hoekschop komt Michael Carrick in balbezit. De hard werkende middenvelder gaat mooi over zijn man, maar knalt de bal net als Samuel Eto`o in het zijnet. Hier komt de thuisploeg goed weg.
55
Opnieuw haalt Gianlucca Zambrotta uit, maar het schot van de Italiaan wordt klemvast gepakt door doelman Edwin Van der Sar.
58
Net als Cristiano Ronaldo hebben we Wayne Rooney nog niet veel gezien vanavond. De Engelsman is slechts een schim van zichzelf.
59
Gianlucca Zambrotta pakt uit met een heel mooie en zuivere tackle op Cristiano Ronaldo. De Italiaan speelt in verdedigend opzicht een heel goede wedstrijd.
60
De bezoekers mikken duidelijk op een gelijkspel in Barcelona. De Mancunians komen er zelden uit en trekken een muur op voor het doel van Edwin Van der Sar.
62
Vervangen Lionel Messi
Ingevallen Bojan Krkic

Applaus vervaning
64
Een vrije trap voor de thuisploeg wordt over het doel van Edwin Van der Sar gekruld door Xavi Hernandez.
66
Het publiek blijft als een man achter de thuisploeg staan en zorgt voor een uitgelaten sfeer in Camp Nou. Geloven de spelers ook nog in de overwinning?
69
Ook Barcelona krijgt het nu moeilijk. De druk is even gaan liggen. Kan Manchester Utd hiervan profiteren?
71
 Gele kaart voor Owen Hargreaves

72
Iniesta gaat in het penaltygebied over het been van Patrice Evra, maar scheidsrechter Busacca fluit terecht niet. Andres Iniesta ging wel heel makkelijk liggen.
73
Het begint er stilaan op te lijken dat Manchester Utd overeind zal blijven in Camp Nou. De Mancunians rekenen er duidelijk op dat ze het kunnen afmaken op Old Trafford.
76
Vervangen Wayne Rooney
Ingevallen Nani


77
Na een voorzet van Andres Iniesta kan Bojan Krkic koppen, maar de bal gaat een paar meter naast het doel van Manchester Utd. De thuisploeg heeft het moeilijk om kansen af te dwingen vandaag.
78
Vervangen Deco
Ingevallen Thierry Henry


80
Thierry Henry wordt een eerste keer diep gestuurd, maar de Fransman kan niet bij de bal. De Engelsen lijken het rustig te gaan uitspelen.
82
De thuisploeg mag stilaan aan een slotoffensief beginnen denken om de verdediging van Manchester Utd alsnog te ontregelen. Een doelpuntje zou welkom zijn voor Barcelona met het oog op de terugwedstrijd op Old Trafford.
85
Vervangen Carlos Tévez
Ingevallen Ryan Giggs


86
Andres Iniesta probeert het met een vluchtschot, maar opnieuw is doelman Edwin Van der Sar niet te verschalken. De tijd begint te dringen voor de Blaugrana`s.
86
Thierry Henry haalt verschroeiend hard uit vanuit een moeilijke hoek. Doelman Edwin Van der Sar kan de bal met de vuisten ternauwernood uit zijn doel houden.
87
Nog paar minuten met de blessuretijd.
88
Na een fout van Michael Carrick op Andres Iniesta krijgen we opnieuw een vrije trap voor de thuisploeg. Thierry Henry krult de bal mooi over de muur, maar opnieuw staat daar Edwin Van der Sar.
90
We krijgen zo dadelijk nog twee minuten extra tijd.
91
Komt er nog een laatste kans voor de thuisploeg?
92
De scheidsrechter fluit de wedstrijd af.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.