Speeldag: Finale
Stadion: Allianz Arena
Chelsea wint de Champions League!
Sam Soetaers

Chelsea heeft de Champions League gewonnen. The Blues haalden het in de finale via strafschoppen van Bayern München.

Bayern had in die eerste helft een pak kansen bij elkaar gevoetbald, maar scoren wilde maar niet lukken. Chelsea verdedigde stug en was blij dat het met 0-0 kon gaan rusten.

Robben was bij Bayern de beste man in die eerste helft. De Nederlander had ook kunnen scoren, maar zag zijn schot via de voet en Cech de paal naast doel gaan.

Verder hadden ook Müller en Gomez de kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Müller trapte op aangeven van Contento naast en Gomez trapte teleurstellend over.

Chelsea kon daar enkel een trap van Kalou tegenover zetten. Die schoot vanuit een schuine hoek in de handen van Neuer.

De tweede helft leverde een zelfde spelbeeld op als de eerste helft. Chelsea speelde diep op eigen helft en Bayern kreeg kans na kans. Pas in de laatste tien minuten was er écht opwinding te beleven. Müller kopte via de grond en de onderkant van deklat perfect binnen.

Maar lang duurde die voorsprong niet. Nog geen vijf minuten later kopte Drogba snoeihard de eerste hoekschop van Chelsea in de wedstrijd binnen.

In de eerste verlenging al had Bayern de kans om opnieuw op voorsprong te komen. Drogba haalde Ribèry neer met een strafschop tot gevolg. Cech haalde echter de strafschop van Robben uit de hoek. Voor de doelman van Chelsea was het zijn vierde penalty van het seizoen die hij stopte.

Uiteindelijk moesten strafschoppen beslissen wie dit jaar de Champions League wint. Eerst miste Juan Mata voor Chelsea, maar later miste ook Olic. Vervolgens trapte Schweinsteiger de beslissende penalty op de paal en scoorde Drogba.