Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea leidt in groep van Genk
Fabian Morren

Chelsea heeft in de groep van Genk zijn eerste wedstrijd gewonnen. De Blues versloegen Leverkusen met 2-0. Chelsea is meteen de eerste leider in groep E.

De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Michael Ballack. De middenvelder speelde jarenlang bij Chelsea en is nu aan de slag bij Leverkusen. Hij kon echter de nederlaag voor zijn team niet verhinderen.

Aan Fernando Torres lag het nochtans niet. De Spaanse spits speelde andermaal ondermaats en blonk vooral uit in het missen van kansen. Mede daardoor bleef het nog tot aan de rust 0-0 op Stamford Bridge.

In de tweede helft maakte David Luiz er wel 1-0 van. De verdediger knalde de bal keihard voorbij doelman Bernd Leno. Mata kwam nadien twee keer heel dicht bij de 2-0, maar hij moest wachten tot in blessuretijd om de Leno een tweede keer te verschalken.