Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Petrovskiy Stadion
Groep G: Lombaerts verslaat het Porto van Defour
Melissa Maes

Zenit Sint-Peterburg was op de tweede speeldag van de Champions League te sterk voor FC Porto (3-1). Het duel tussen Shakhtar Donetsk – APOEL Nicosia eindigde op een gelijkspel.

In Groep G won Zenit Sint-Petersburg woensdagavond de wedstrijd tegen FC Porto. Nicolas Lombaerts verdedigde de hele wedstrijd. Bij de Portugese club mocht Steven Defour na 72 minuten invallen.

FC Porto moest een volledige tweede helft met een man minder spelen na de uitsluiting van Fucile. Roman Shirokov vond tweemaal het doel voor de Russische club en werd daardoor de man van de match.

In de eerste helft werd er niet gescoord in het duel tussen Shakhtar Donetsk – APOEL Nicosia. In de tweede periode vielen er wel twee doelpunten te bespeuren.

Trickovski zorgde na een kwartier spelen voor de 0-1, maar kort daarna bracht Jadson zijn club opnieuw op gelijke hoogte. Shakhtar pakt zijn eerste puntje.

Momenteel hebben Zenit en Porto drie punten, het Cypriotische APOEL heeft een puntje meer.