Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Bloomfield
Barda redt Genk in Israël
Fabian Morren

Frank Vercauteren heeft zijn wellicht laatste wedstrijd met Racing Genk verloren. Al blijft de kampioen wel uitzicht behouden op de Champions League. Genk verloor bij Maccabi Haifa met 2-1. Vooral in de eerste helft werden de Limburgers bij momenten overklast.

Frank Vercauteren koos voor Hyland in plaats van Buffel. De middenvelder, overgekomen van Zulte Waregem, had zich het zeer moeilijk bij zijn debuut. Pas in het slotkwartier kwam hij er met de rest van zijn team wat beter door. Genk zag in de eerste helft sterretjes. De Israëliërs kwamen langs alle kanten en maakten de Limburgse defensie helemaal gek. Dat het "maar" 2-0 stond aan de rust mocht gezien worden als een positief gegeven.

Barda
Het zegt veel over die eerste helft, waarin Genk langs Vossen wel de eerste kans had. Nadien nam Maccabi over. Al na acht minuten zorgde dat voor een Israëlische voorsprong. Amasha trapte in de verste hoek binnen en liet Köteles geen kans. Tien minuten later belandde een afgeweken vrije trap van Dvashvili op de lat. Genk kon enkel prikken via een schot(je) van Barda. Nog voor het halfuur sloeg de sterke thuisploeg een tweede keer toe. Voor rust dreigde Genk nog één keer nadat een vrije trap van Tözser via Barda nog erg gevaarlijk werd.

Genk wist wat te doen in de tweede helft. Niet scoren stond bijna gelijk aan de uitschakeling. Dat betekende echter niet dat Genk de thuisploeg kon wegdrukken op de eigen helft. Intgendeel, het meeste gevaar bleef van Maccabi komen. Al konden de Israëliërs niet meer de kwaliteit brengen van in de eerste helft. Gelukkig heeft Genk heel wat aanvallende weelde, ondanks de afwezigheid van Ogunjimi en De Bruyne. Dat werd nogmaals bewezen door Elyaniv Barda. Nadat eerst Kennedy nog op de doelman besloot, scoorde de Israëliër in de rebound, uitgerekend tegen zijn ex-club.

Winnen
In het laatste kwartier kwam Genk niet meer in de problemen. De landskampioen kreeg al eens wat meer de tijd om de bal rond te laten gaan en vertoefde meer op de helft van de Israëliërs. Hyland en Kennedy kwamen nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Davidovich verhinderde dat. Zo mag Genk met een nog vrij behoorlijke uitgangspositie richting België trekken, maar zal het op eigen veld wel moeten winnen om door te stoten tot de groepsfase van de Champions League.