Engeland - Wales

0-1 42' Gareth Bale
Jamie Vardy 56' 1-1
(Dele Alli) Daniel Sturridge 90+1' 2-1
Invallers Vardy en Sturridge wissen flater van Hart uit; Engeland legt 'kleine' broer Wales over de knie
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Invallers Jamie Vardy en Daniel Sturridge wissen flater van Joe Hart uit; Engeland legt 'kleine' broer Wales over de knie

Invallers Vardy en Sturridge wissen flater van Hart uit; Engeland legt 'kleine' broer Wales over de knie
Foto: © Photonews

Engeland is er in extremis in geslaagd om zijn kleine boer - al is die ondertussen een échte vent geworden - over de knie te leggen. Een flater van doelman Joe Hart leidde de 0-1 van Wales in. Maar Engeland zette alles op alles met Vardy, Sturridge én Rashford, en uiteindelijk werd het nog 2-1!

Ondanks het gelijkspel tegen Rusland, gaf Roy Hodgson het vertrouwen aan de elf jongens die toen aan de match begonnen. Bij Wales drie wissels: eerste doelman Hennesey was fit, terwijl ook Ledley én Robson-Kanu in de ploeg kwamen.

Sterling laat vroege voorsprong liggen

De Britse clash begon veelbelovend: het tempo en de intensiteit lagen hoog, terwijl het spel goed op en neer ging. Het had al héél vroeg raak kunnen zijn, maar Sterling weigerde om de fantastische voorzet van Lallana binnen te trappen. The Hated One, zoals hij zichzelf noemde na Rusland-Engeland, besloot hoog over.

De storm ging na het eerste kwartier liggen en ook het spel verwaterde. De Engelsen kregen geen penalty nadat de bal tegen de hand van Chester ging. Terechte beslissing van scheidsrechter Brych, want in de herhaling zagen we duidelijk dat de Welshman het leer totaal onvrijwillig beroerde.

Bale doet het na flater van Hart

“We gaan met 0-0 rusten”, leek iedereen te denken, maar dan… Dan sloeg ene Gareth Bale – tot dan vrij onzichtbaar – genadeloos toe. De ster van Real Madrid poeierde een vrije trap van grote afstand richting doel en Hart deed de rest. De doelman van Engeland ging in de fout en duwde het leer via de paal in doel: 0-1 voor Wales. Van een verrassing gesproken.

Invaller Vardy scoort belangrijke goal

De achterstand bij de was hét sein voor Roy Hodgson om in te grijpen. De Engelse selectieheer verving Sterling en Kane door Vardy en Sturridge. Aanvallende intenties op papier, maar ook op het veld. Engeland greep Wales bij de keel en kampeerde bijna voortduren op de helft van zijn tegenstander.

Na tien minuten spelen was het raak: Vardy maakte zijn sprooje van de voorbije twaalf maanden nóg wat mooier door zijn eerste goal op een groot toernooi aan te tekenen. Bij Wales vonden ze het offside, maar het was kapitein Williams die de bal richting zijn eigen doel kopte. Vardy profiteerde en deed de rest: 1-1.

Invaller Sturridge scoort nog belangrijkere goal

“Erop en erover”, denk je dan. En dat leek ook te gaan gebeuren, ware het niet dat Engeland niet meer tot écht grote kansen kwam. De Welshmen gooiden lijf en leden in de strijd. Ter illustratie: op een gegeven moment gooiden twee verdedigers zich met gevaar voor eigen ledematen voor een schot van Rooney. Grinta, heet dat dan.

Engeland beukte op de Welshe muur, maar ook met de inbreng van Rashford – sinds vandaag dé jongste Engelsman ooit op een groot toernooi – leek het niet meer te lukken. Of dan toch: in extremis vond Sturridge nog een gaatje in de korte hoek van Hennesey: 2-1 en zware ontgoocheling bij Wales. Engeland telt nu 4 op 6, Wales 3 op 6.

Goals

2
1

Balbezit

68
32

Aanvallen

75
52

Gevaarlijke aanvallen

53
30

Schoten op doel

4
2

Schoten naast/over doel

9
4

Geblokkeerde schoten

5
0

Hoekschoppen

9
3

Buitenspel

1
0

Fouten

10
9

Vrije trappen

9
11

Doeltrappen

6
17

Inworpen

26
19
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2016 Frankrijk

 Speeldag 1