belBelgiƫ
turTurkije
Datum: 03/06/2011 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Witsel laat zege liggen
Witsel laat zege liggen
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd om tegen Turkije drie punten te halen. Het EK is mathematisch nog mogelijk, maar de kansen kregen wel een flinke knauw na het 1-1-gelijkspel. Witsel had vanop elf meter de winst aan de voet, maar werd door stress overmand.

Hoe begin je quasi perfect aan een wedstrijd? De Rode Duivels demonstreerden dat tegen Turkije. Na vier minuten lag de bal immers al tegen de netten van meneer Zeynep Sever, Volkan Demirel. Nadat Caylar een majustueus gat in de lucht trapte, pikte Hazard op. Hij speelde de bal door naar Defour die Chadli in de zestien vond. De flankaanvaller kopte door tot bij Ogunjimi die de eerste keer nog afgeblokt werd, maar dan toch het gaatje vond.

Yilmaz met de domper op de feestvreugde
België leek alles onder controle te hebben en kreeg nog een dot van een kans via Vertonghen die zijn bal van de lijn zag gered worden. Achteraan leken de roodhemden alles onder controle te hebben, maar de eerste goeie aanval van de Turken was wel meteen prijs. Chadli werd geringeloord op de cornerlijn en op de voorzet kon Yilmaz makkelijk binnentikken.

Een tik van jewelste, maar de Rode Duivels reageerden wel meteen via Vertonghen. Zijn kopslag vloog echter onbegrijpelijk naast. Voor het grotendeel had België de match onder controle, maar achteraan was het toch alle hens aan dek wanneer de Turken kwamen opzetten. Zo moest Kompany lijf en leden riskeren om een achterstand te voorkomen.

Witsel mist penalty
Waar België in de eerste helft nog de controle had, moest het in het begin van de tweede het veld- en stadionoverwicht aan de Turken laten. Die kwamen een paar keer dreigen, maar zonder veel erg. Op karakter en vechtlust knokten ze zich terug in de partij met Hazard die net voor zijn wissel nog eens met een actie uitpakte die het enthousiasme terug in de ploeg jaagde.

Zijn vervanger Mertens nam zijn rol met brio over. De kleine flankaanvaller van Utrecht terroriseerde de Turkse verdediging. Na een briljante steekpass van Kompany werd hij gehaakt in de zestien. Penalty, maar Witsel schoot het leer een meter over doel.

En Mertens bleef voor gevaar zorgen. Demirel moest alles uit zijn lijf schudden om een schot van hem te keren. De tijd begon te dringen maar de Rode Duivels bleven geduldig naar voor voetballen. Het leverde echter geen doelpunt meer op. België speelde een goede wedstrijd, maar het orgelpunt bleef uit.

Herbeleef Belgiƫ - Turkije

Vooraf

EK Kwalificatie