oosOostenrijk
duiDuitsland
0-1
1-1
1-2
Datum: 03/06/2011 20:35
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 7
Duitsland wint dankzij Mario Gomez
Bart De Wilde
| 0 reacties
Duitsland wint dankzij Mario Gomez
Foto: © SC

Oostenrijk heeft op eigen veld verloren van Duitland. Mario Gomez maakte in de toegevoegde tijd zijn tweede doelpunt van de avond en schonk Duitsland de zege.

Duitsland nam meteen het heft in handen. Lukas Podolski raakte de lat met een harde knal van twintig meter. Ook uitblinker Mesut Özil was dichtbij een treffer met een fraaie vrije trap, maar hij mikte net naast.

Op slag van rust was het dan toch raak voor Duitsland. Mario Gomez, die profiteerde van de afwezigheid van Miroslav Klose, schoot van dichtbij raak nadat een hoekschop van Toni Kroos werd verlengd door Arne Friedrich.

Snel de bordjes in evenwicht.
Na de koffie kwam Oostenrijk snel op gelijke hoogte. Een uitstekende voorzet van David Alaba werd door Friedrich op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman Manuel Neuer gewerkt.

Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Podolski, Özil en Thomas Müller kregen wel kleine kansjes, maar de defensie van Oostenrijk stond pal. In de toegevoegde tijd maakte Mario Gomez dan zijn tweede treffer van de avond en schonk hij Duitsland alsnog de zege. Hij kopte raak op een voorzet van Philipp Lahm.

 

Herbeleef Oostenrijk - Duitsland

EK Kwalificatie