Datum: 09/09/2014 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 1
Route 2016 - groep H: Italië en Kroatië klaren klus

Ook in groep H werden vandaag de eerste matchen van de EK-kwalificatie gespeeld. In deze groep kwamen met Italië, Kroatië en Bulgarije misschien wel de drie voorspelde winnaars uit de bus.

Noorwegen - Italië 0-2

Italië had afgelopen vrijdag in een vriendschappelijk duel al de maat genomen van Nederland, en dat deed het nu ook in Noorwegen. Zaza bekroonde zijn tweede match voor de de Squadra met zijn eerste doelpunt voor zijn land.

Op het uur was de match gespeeld: Bonucci legde de eindstand vast en geeft de Italianen zo meteen een goede start op weg naar Frankrijk.

Kroatië - Malta 2-0

Kroatië was richting WK 2010 in Brazilië nog een maatje te klein voor onze Rode Duivels, op weg naar het EK 2016 moet het onder meer afrekenen met Noorwegen, Bulgarije en Italië. Puntenverlies tegen Malta is dan altijd uit den boze.

Na een halfuur was de match quasi gespeeld: Borg kreeg rood bij de bezoekers na een fout op Mandzukic. Enkel nog afrekenen met de stugge Maltezers was daarna de opdracht.

En dat lukte na de rust meteen via Modric. Tien minuten voor tijd maakte Kramaric de wedstrijd helemaal af: 2-0, de eerste drie punten voor de Kroaten zijn zo binnen.

Azerbeidjan - Bulgarije 1-2