Speeldag: Speeldag 2
Road to France: Spanje met logische zege, Slovaken houden maximum

De Spanjaarden hebben terug reden tot juichen. Na het verlies drie dagen geleden werd nu wel vlot de maat genomen van Luxemburg. Slovakije blijft op kop in de groep door winst in allerijl.

Luxemburg - Spanje 0-4

Spanje had op bezoek bij dwergstaat Luxemburg weinig opties: een vlotte overwinning was gewoon een must. En dat lukte uiteindelijk ook. David Silva brak iets voor het halfuur de ban met een enige trap, vlak voor de koffie stond er al een dubbele voorsprong op het bord.

In de tweede helft werd de score door Diego Costa en Bernat nog aangedikt tot 0-4. Vooral Diego Costa zal blij zijn, want bij Spanje lukte vooralsnog niet wat bij Chelsea wel lukt: scoren, scoren, scoren.

Wit-Rusland - Slovakije 1-3

In dezelfde groep blijft Slovakije het verrassend goed doen. Na eerder Spanje te kloppen moest nu ook Wit-Rusland voor de bijl. Makkelijk ging het echter niet, want op het uur was er nog niet gescoord.

Hamsik opende de debatten, Kalachev maakte tien minuten voor tijd terug gelijk. Toch zouden de bezoekers toch aan het langste eind trekken, door opnieuw Hamsik en ook nog Sestak in de blessuretijd.