Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 4
Groep H: Italië en Kroatië delen de punten (en de leidersplaats)
Sander De Graeve

In Groep H gaat het om de knikkers vooral tussen Noorwegen, Italië en Kroatië. Bulgarije kwam vanavond immers niet verder dan een gelijkspel tegen voetbaldwerg Malta en moet de rol lossen.

Italië - Kroatië 1-1

Italië tegen Kroatië was dé klepper in deze groep vanavond. In een haast volledig vol San Siro kwam Italië op voorsprong dankzij een goal van Candreva. Een flater van Buffon zorgde echter al snel voor de gelijkmaker van Ivan Perisic.

Wat in de tweede helft gebeurde had weinig met voetbal te maken. De bezoekende fans gooiden met vuurpijlen en gingen daarna in de clinch met stewards. Ref Kuipers greep in en legde de match een kwartier stil.

Na die verplichte pauze werd niet meer gescoord. Italië en Kroatië blijven naast elkaar op de eerste plaats. Buffon zal niet al te goed slapen vannacht.

Bulgarije - Malta 1-1

Het Bulgarije van onder andere Iliev en Popov kwam vanavond niet verder dan een gelijkspel tegen Malta. Galabinov bracht de Bulgaren wel nog op een vroege 1-0 in de zesde minuut, maar na de rust maakte Failla er van op de stip 1-1 van. Een kleine blamage voor de Bulgaren.

Azerbeidzjan - Noorwegen 0-1

In de vooravond eindigde deze confrontatie al op een kleine overwinning voor de Noren dankzij een goal van centrale verdediger Havard Nordtveit.