kazKazachstan
Burak Yilmaz (pen) 26'
1-0
3-1
87' Samat Smakov (pen)
Datum: 16/11/2014 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 4
Groep A: IJslanders de boot in bij Tsjechië
Sander De Graeve

Na de oefeninterland tegen de Rode Duivels verloor IJsland nu ook van Tsjechië. Nog in de groep van Nederland klopte Turkijke Kazachstan in Istanboel.

Tsjechië - IJsland 2-1

Het begon alvast goed voor het team van Skúlason, die op de bank bleef. Siggurdsson trof al na negen minuten raak. Het leek lang die voorsprong vast te houden tot aan de rust, maar een doelpunt van Kaderabek zorgde voor de gelijke stand bij de koffie.

Na de rust kwam Tsjechië op voorsprong na een flater van doelman Halldorsson. Hij kon een bal die afweek op Hallfredsson uiteindelijk niet uit zijn netten houden. Die goal bezegelde het lot voor de IJslanders. Tsjechië wint het rechtstreekse duel om de eerste plaats en heeft twaalf op twaalf.

Turkije - Kazachstan 3-1

Turkije kreeg zwakke broertje Kazachstan over de vloer, maar stond voor de match zelf op de laatste plaats. Motivatie alom dus bij de Turken. Yilmaz maakte op het half uur met twee goals binnen de drie minuten het verschil.

Na de rust nam Aziz alle twijfels weg met de 3-0. Verder dan een eerredder van Smakov, op strafschop, kwam Kazachstan niet. Het ziet zo Turkije over zich springen. Kazachstan is nu de eigenaar van de Rode Lantaarn in groep A.