Stadion: St Jakob Park

Herbeleef Portugal - Duitsland (EK)

Volg de match tussen Portugal en Duitsland live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond krijgen wij de eerste kwartfinale van het EK. Portugal mag het al direct gaan opnemen tegen de Mannschaft. Wij starten omstreeks kwart voor negen voor het duel. Scheidsrechter voor vanavond is Peter Fröjdfeldt.
Portugal: Ricardo Alexandre, Ferreira Paulo, Bosingwa José, Ronaldo Cristiano, Petit Armando, Moutinho Joao, Simão Sabroso, Pepe , Carvalho Ricardo, Deco , Gomes Nuno.
Duitsland: Lehmann Jens, Friedrich Arne, Rolfes Simon, Schweinsteiger Bastian, Klose Miroslav, Ballack Michael, Hitzlsperger Thomas, Lahm Philipp, Mertesacker Per, Podolski Lukas, Metzelder Christoph.
00:00
De spelers staan op het veld. Het is een zonnig weertje hier in Bazel.
1
De eerste kwartfinale is van start. Duitsland heeft de aftrap gedaan.
3
Overtreding van Podolski op Simão.
4
Voorzet van Ronaldo in de handen van Lehmann.
6
Momenteel zijn er nog geen kansen geweest maar Duitsland heeft het meeste balbezit.
8
Vrije trap voor Duitsland na een overtreding op Ballack.
9
De vrije trap wordt laag genomen door Hitzlsperger. Het leverde helemaal geen gevaar op.
10
Schot van Hitzlsperger gaat in het zijnet.
12
Voorzet van Friedrich wordt weggewerkt door de Portugezen.
14
Bij Portugal wordt er veel bal verlies geleden. Duitsland is momenteel de betere ploeg.
15
Eerste keer Portugal maar het schot van Simão wordt gepakt door Lehmann.
18
Schweinsteiger kan een goede actie opbouwen op zijn rechterflank en haalt er een hoekschop uit maar die levert niets op.
20
Friedrich kan de bal net voor Ronaldo in hoekschop werken. De hoekschop wordt hoog over iedereen getrapt.
22

Goal
Doelpunt van Bastian Schweinsteiger (Lukas Podolski)
Wat een prachtige aanval van op de linkse flank bij de Duitsers. Eerst kregen we een mooie 1 - 2 te zien en daarna zette Podolski de bal mooi voor en zo kon Schweinsteiger hem makkelijk in doel werken.
24
Moutinho ligt geblesseerd op het veld nadat zijn been was blijven steken bij Ballack. Het ziet er niet goed uit.

Goal
Doelpunt van Miroslav Klose (Bastian Schweinsteiger)
Het ziet er naar uit dat het al gedaan is met Portugal. Vrije trap wordt genomen door Schweinsteiger die hem prachtig voorzet en Klose kan de bal voorbij Ricardo koppen.
27
Wat kunnen de Portugezen nog?
28
Moutinho is ondertussen terug bij de ploeg gekomen en lijkt het niet zo erg.
29
Voorzet van Bosingwa aan de tweede paal maar daar staat niemand en zo gaat zijn voorzet verloren.
31
Vervangen Joao Moutinho
Ingevallen Raul Meireles

Blijkbaar kan Moutinho niet verder en mag hij zich gaan douche.
31
Gevaarlijk kans voor de Portugezen maar Ballack verdedigd goed.
33
Mooie opbouw bij Portugal maar de pass van Ronaldo wordt onderschept en gaat in hoekschop. De corner wordt weggewerkt.
36
Counter van Duitsland maar Klose stond buitenspel. Kans weg.
37
Portugal kreeg een nieuwe hoekschop, de bal gaat recht in de armen van Lehmann.
38
Schot van Meireles gaat hoog over het doel van Lehmann.
40

Goal
Doelpunt van Nuno Gomes (Onbekend Onbekend)
De wedstrijd is terug open gebroken. Portugal heeft de aansluitingstreffer weten te maken. Eerst werd een schot van Ronaldo geblokkeerd door Lehmann maar in de rebound kon Gomez de bal binnen trappen.
41
Nog vijf minuten staan er op de klok voor de eerste helft.
43
Schot van Ronaldo gaat via Metzelder buiten.
45
Schot van Ballack wordt in hoekschop gewerkt door Ricardo.
45
Er komt één minuut extra tijd bij.
45
Schot van Ronaldo gaat maar net naast de verste hoek.
46
We zijn van start voor de tweede helft.
46
Schot van Meireles ging naast het doel nadat hij even uit evenwicht ging en zo mislukte zijn schot.

Scheidsrechter
Rust
Eerste helft zit erop en gaan even rusten. We hebben een prachtige eerste helft gezien met drie goalen. Duitsland was de betere partij in het begin van de eerste helft en wist tot tweemaal te scoren. Portugal kwam daarna beter in de wedstrijd en wist een aansluitingstreffer te maken. We wachten alvast op de tweede helft hier in Bazel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
52
Het spel gaat op en neer. Beide ploegen krijgen kansen. Deco kon net de bal voorbij Lehmann trappen maar afgekeurd wegens buitenspel.
54
Voorzet van Bosingwa wordt door Ronaldo achter de zijlijn gekopt.
56
We krijgen een hoekschop voor de Portugezen. Ze zetten veel meer druk dan de Duitsers. Het is ook lichtjes gaan beginnen te regenen.
57
De hoekschop wordt bijna in doel gekopt door Pepe maar de bal ging over.
60
 Gele kaart voor Pepe

61

Goal
Doelpunt van Michael Ballack (Bastian Schweinsteiger)
Dit ziet er niet goed uit voor Portugal. De Portugezen zetten druk om de gelijkmaker te maken maar met een vrije trap kan Ballack makkelijk inkoppen. De opstelling van Portugal loopt hier volledig fout.
64
De Duitse fans zijn hun volledig aan het laten gaan. Zo zingen ze "O, wie ist das schön",
67
Vervangen Nuno Gomes
Ingevallen Nani

68
Vrije trap van Ronaldo gaat over het doel.
69
Nani voor het eerst met balcontact en kan meteen enkele spelers passeren maar daarna verliest hij toch de bal en is zijn kans verdwenen.
70
Schot van Lahm gaat naast het doel van Ricardo.
71
Harde knal van Petit maar recht in de armen van Lehmann.
72
De Duitsers zetten druk en willen duidelijk nog een extra doelpunt. Nani kan een hoekschop krijgen na een voorzet richting Ronaldo.