Middlesbrough
boeSteaua Boekarest
Datum: 27/04/2006 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Riverside Stadium
Opnieuw mirakel voor Middlesbrough
Kristof Blomme
| 0 reacties
Opnieuw mirakel voor Middlesbrough
Foto: © SC

Middlesbrough heeft zich geplaatst voor de finale van de Uefa-cup. Nadat het de heenmatch met 1-0 had verloren kwam het opnieuw met 0-2 achter. Toch wonnen de Engelsen nog miraculeus met 4-2. Ook in de vorige ronde zette Boro al een scheve situatie recht tegen Bazel.

In de heenmatch hadden de Roemenen met 1-0 gewonnen. Het pleit was dus nog verre van beslecht. Na amper een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een koude douche. Marin kwam naar binnen en trapte op doel. Jones redde, maar Dica tikte de rebound binnen. Tien minuten later leek de match al gespeeld. Eerst kopte verdediger Goian nog op Jones, maar in de rebound kon hij de score toch verdubbelen. Tien minuten voor rust was de aansluitingstreffer een feit. Een goeie dieptepas van Viduka werd door de ingevallen Maccarone afgemaakt. De thuisploeg bleef komen, maar Viduka en Taylor konden voor de rust het net niet meer vinden.

Ook na de pauze bleef Middlesbrough komen. Hasselbaink kon een voorzet van Viduka echter niet afmaken. Net na het uur kwam er toch weer hoop in de harten van de thuissupporters. Downing bracht de bal voor doel, waar Viduka knap binnen kopte. Tien minuten later werd het zelfs 3-2. Een schot van Downing werd eerst nog gepareerd door Alberto. De bal kwam echter bij Riggott die niet aarzelde. Het laatste kwartier werd bloedstollend. In de voorlaatste minuut was het mirakel toch weer een feit. Een voorzet van Downing werd door Maccarone aan de tweede paal binnen getikt. 

Ook in de vorige ronde wisten de Engelsen een scheve situatie recht te zetten. In Bazel werd toen met 2-0 verloren en ook in eigen huis kwam het 0-1 achter. De terugmatch werd ook toen uiteindelijk nog met 4-1 gewonnen. [TH]