Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla wint na verlengingen
Kristof Blomme

Sevilla heeft na een enorm saaie wedstrijd de finale van de Uefa Cup bereikt. De Spanjaarden scoorden pas in de 101ste minuut de enige treffer van de wedstrijd en zal nu in de finale uitkomen tegen het Engelse Middlesbrough.

In de eerste helft waren er nauwelijks kansen langs beide zijden. Vooral Schalke speelde erg zwak en kon aanvallend niets klaarmaken tegen een stug Sevilla.

Ook de tweede helft was van hetzelfde niveau. Sevilla was wel wa de betere ploeg en kreeg iets meer kansen. Maar echt gevaarlijk waren de Spanjaarden niet. Voor het neutrale publiek viel er weinig te beleven. Toch bleef de spanning wel in de wedstrijd zitten, omdat één doelpunt de beslissing zou brengen. De wedstrijd eindigde op 0-0 zodat verlengingen moesten beslissen.

In de eerste helft van de verlenging ging Sevilla op zoek naar een treffer. De Spanjaarden hadden duidelijk meer energie als de Duitsers en kregen dan ook enkele aardige mogelijkheden. In de elfde minuut van de eerste verlenging was het invaller Manuel Puerta die met een volley het doodvonnis over Schalke 04 velde.