Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla bijna zeker van halve finale
Tonnelier Caroline

Sevilla FC heeft de heenmatch in de kwartfinales van de Uefa-beker met 4-1 gewonnen van Zenit Sint-Petersburg.  De Argentijn Saviola scoorde 2 keer voor de thuisploeg. De Spanjaarden profiteerden optimaal van de numerieke meerderheid na de uitsluiting van Hagen in het begin van de tweede helft.

Bij Sevilla was Dragutinovic afwezig wegens een knieblessure.  Bij de bezoekers stond Malafeev onder de lat.  De thuisploeg begon het best aan de partij, met een eerste opening voor Saviola op aangeven van Kanouté.  Malafeev toonde zich echter onmiddellijk en voorkwam een vroeg openingsdoelpunt.  Zenit reageerde via Krizanac, maar ook Palop had een goede redding in huis.  Toch was het niet lang wachten op de eerste treffer.  Saviola zorgde op een corner voor de 1-0.  De Andalusiërs bleven voor het meeste gevaar zorgen, maar doelman Malafeev keepte een prima eerste helft en hield Kanouté en Jordi van de 2-0.  Het was heel verrassend Zenit dat nog voor een doelpunt zorgde.  Tegen de gang van het spel in zorgde Kerzhakov voor de 1-1 ruststand.

De thuisploeg begon ook het best aan de tweede helft en de Spanjaarden kregen al in de 51e minuut een strafschop na een fout op Maresca.  Bovendien werd boosdoener Hagen ook nog eens met rood van het veld gestuurd.  Martí zette eindelijk nog eens een penalty om voor Sevilla, 2-1.  De Spanjaarden hadden het aanvankelijk moeilijk om de numerieke meerderheid om te zetten in meer doelpunten, maar in de slotfase maakten ze toch nog het verschil.  Saviola zorgde op aangeven van Maresca met zijn tweede van de avond voor de geruststellende 3-1.  In blessuretijd zorgde Adriano voor een nog betere uitgangspositie en de 4-1 eindstand.  Intussen stond Zenit nog maar met negen op het veld na een domme rode kaart voor Arshavin een paar minuten eerder.