Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu
Roemeense stadsderby eindigt onbeslist

Donderdagavond stond in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Uefa-beker een uniek duel op het programma. Stadsgenoten Steaua en Rapid Boekarest stonden tegenover elkaar. Voor beide ploegen stond er dus heel wat op het spel. De eer, de prestige, maar ook de halve finale van de Uefa-beker. Voor beide ploegen was het de belangrijkste confrontatie in hun bestaan. Rapid mocht eerst thuisspelen.

Het was Steaua dat het best aan de wedstrijd begon. Al na vijf minuten stonden de bezoekers op voorsprong. Oprita kon voorzetten en Nicolita had maar binnen te trappen. Rapid kreeg meteen een koude douche. De jongens van Rapid lieten het niet aan hun hart komen en trachtten meteen iets terug te doen. De kopbal van Niculae strandde echter op de paal en een schot van Constantin werd door Steaua-doelman Carlos Alberto Fernandes gered. Ondanks de druk van Rapid had het even geluk toen Cristea ei zo na de 0-2 scoorde voor Steaua.

Kort na de rust kreeg Rapid wat het verdiende, Moldovan was sneller bij de bal dan Fernandes en scoorde de 1-1. Rapid was de hele wedstrijd de betere maar slaagde er niet meer in om te scoren. Het kreeg nog enkele goede kansen via Dica en Burdujan maar Fernandes stond pal. Zo eindigt deze derby op 1-1 en is alles nog mogelijk in de terugwedstrijd volgende week, dan speelt Steaua thuis. [AN]