Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Schalke 04 zo goed als geplaatst
Ruben Claesen

De heenwedstrijd in de kwartfinales van de Uefa-beker tussen het Bulgaarse Levski Sofia en de Duitsers van Schalke 04 is in het voordeel van 'die Königsblauen' beslecht. Na een vroege achterstand herpakten de jongens van Miro Slomka zich in de tweede helft, via goals van Varela, Lincoln en Asamoah.

Al na zes minuten spelen waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Daniel Borimirov maakte gretig gebruik van de zee aan ruimte die hij kreeg en trapte de bal naast Rost in doel. De Bulgaren begonnen erg goed aan de wedstrijd, maar langzaam maar zeker vochten de Duitsers zich terug in de partij. En de gelijkmaker was ook niet ver weg, toen Sören Larsen de lat trof en Fabian Ernst net naast schoot. Nadat Cedric Bordon zijn tweede gele kaart kreeg, leek er geen houden meer aan de druk van de bezoekers. Toch behielden ze hun voorsprong nog tot aan de rust.

Na twee minuten in de tweede helft hingen de bordjes weer in evenwicht. Via schitterend voorbereidend werk van Levan Kobiashvili kon Gustavo Varela de 1-1 makkelijk binnentikken. Levski Sofia leek niet veel terug te kunnen doen, Schalke liep uit. Lincoln draaide zich knap vrij aan de rand van de zestien en draaide de bal toen heerlijk naar de tweede paal: 1-2. Levski leek wakker te schieten en creëerde ook een grote kans, maar Rost ranselde een poging van Milan Koprivarov uit zijn doel. Slechts uitstel van executie, zo bleek, want Gerald Asamoah pakte de rebound nadat Poulsen een vrije trap op de paal kopte. Bij 1-3 bleef het, een verdiende zege voor Schalke 04. [AN]