Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Middlesbrough staat voor moeilijke opgave
Kristof Blomme

Middlesbrough zal in de terugmatch serieus uit de hoek moeten komen om alsnog de halve finales van de Uefa-cup te bereiken. De Engelsen gingen met 2-0 de boot in bij Basel. Delgado en Degan zetten de eindstand al bij de rust op het bord.

Middlesbrough had in de vorige ronde AS Roma uitgeschakeld en begon deze confrontatie dus als favoriet. Basel verloor al drie jaar niet meer in eigen huis, het beloofde dus wel een lastige klus te worden. Voor de pauze werd Degan goed vrijgespeeld. Hij ging echter te gretig neer en kreeg hiervoor een gele kaart onder de neus geschoven. De beste kans van de bezoekers voor de pauze kwam er via Mendieta. Zijn schot bezorgde doelman Zuberbuehler veel problemen. Drie minuten voor de pauze was het raak voor de thuisploeg. Delgado haalde van erg ver uit en goalie Schwarzer liet zich verrassen door de bots, 1-0. In blessuretijd van de eerste periode verdubbelden de Zwitsers zelfs de score nog. Eduardo stuurde Degan weg en die schoof de bal beheerst voorbij de bezoekende doelman.

Na de rust probeerde Middlesbrough de bakens wel te verzetten, maar tot veel kansen leidde dat niet. Riggott mocht wel koppen, maar zijn poging ging via de lat over. De beste mogelijkheden bleven echter voor de thuisploeg. Een vrije trap van Delgado belandde op de kruising. Ook Chipperfield kon bijna scoren, maar zijn poging werd door Riggott voor de lijn gekeerd. De bezoekers konden niet meer scoren. Ze zagen wel nog Pogatetz uitvallen met een gebroken neus.