Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Veltins-Arena
Schalke naar halve finales
Ruben Claesen

Levski Sofia is er niet in geslaagd voor een stunt te kunnen zorgen in Gelsenkirchen. In een sfeervolle Veltins-Arena kwamen de Bulgaren niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Even zag het ernaar uit dat de bezoekers het de thuisploeg moeilijk konden maken, maar rond het uur nam Lincoln alle spanning weg.

Levski Sofia moest wel aanvallen, en die ingesteldheid probeerde het vooral in de beginfase waar te maken. In de tiende minuut stootte Schalke op een vlijmscherpe counter van de Bulgaren. Een lange bal bereikte Wagner, maar zijn lob ging nipt naast. Een kwartier later was het dan toch raak. Na een schitterende actie van Domovchiyski vond die Angelov, die genadeloos de 0-1 tegen de touwen trapte. Meteen ook het grootste wapenfeit van de eerste helft.

Met de 0-1-voorsprong was Levski nog steeds niet veel mee gebaat, Levski moest dus alles op alles zetten in de tweede helft, maar het brak zelden door de goed georganiseerde defensie van Die Königsblauen. Rond het uur kwamen de blauw-witten ook op gelijke hoogte. Via Larsen en Kuranyi kwam de bal voor de voeten van Lincoln, die de alle hoop een Bulgaarse stunt wegnam. 1-1 dus, zo bleef het ook tot aan het einde. In de volgende ronde wacht Schalke 04 het Spaanse FC Sevilla.