Speeldag: Finale
Stadion: Ibrox Stadium
Sevilla wint opnieuw de Uefa Cup
Fatih Altinpinar

In Hampden Park te Glasgow heeft Sevilla zijn tweede opeenvolgende UEFA-beker gewonnen. De Andalusiërs hadden het wel moeilijk tegen een zeer sterk Espanyol dat de spanning er tot in de slotfase wist in te houden.

Sevilla kon al vroeg juichen, want na 18 minuten kreeg Adriano een schitterende uitwerp van doelman Palop als assist en hij werkte mooi en beheerst af: 1-0. Lang zou de vreugde van Sevilla niet duren, want 10 minuten later was er Riera bij Espanyol die na een mooie actie de 1-1 binnentrapte. Halverwege de tweede helft kreeg Moisés een tweede gele kaart na een foutieve tackle op de ingevallen Kerzhakov. Espanyol moest verder met tien man, maar Sevilla kon ondanks een heleboel kansen niet meer scoren.

Zo eindigde de wedstrijd na 90 minuten op 1-1 en werd het tijd voor de verlengingen. Ook toen was de spanning te snijden. Sevilla bleef de druk op de helft van Espanyol zetten en dat loonde. Na een mooie pass van de ingevallen Jesus Navas tikte Frederic Kanouté in de 105e minuut mooi binnen. De buit leek binnen voor Sevilla, maar dat was buiten Jonatàs gerekend. Vijf minuten voor affluiten zette hij met een prachtig afstandsschot de 2-2 op de scorebord. Het was een ware verrassing, maar dit is voetbal!