Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Reyno de Navarra
Espanyol en Osasuna winnen thuismatch
Kristof Blomme

In de halve finales van de Uefa Cup hebben Espanyol en Osasuna hun thuismatch gewonnen. Espanyol won ruim van Werder Bremen, 3-0 werd het. Osasuna haalde het met het kleinste verschil van titelverdediger Sevilla.

Espanyol - Werder Bremen 3-0Beide ploegen wilden met open vizier voetballen, maar veel kansen leverde dit niet meteen op. Na twintig minuten mocht De La Peña een hoekschop trappen. Moises kopte hierop meteen de openingstreffer binnen. De tweede helft was pas aan de gang of de thuisploeg verdubbelde de voorsprong. Opnieuw bracht De La Peña, de kleine Boeddha, het leer voor doel, waar dit keer Pandiani attent was en het leer voorbij Wiese in doel verlengde. Bremen kon daar bitter weinig tegenover stellen. Frings probeerde het vanop afstand, maar Gorka kende geen problemen met het schot. Op het uur moesten de bezoekers met tien man verder. Doelman Wiese haalde de doorgebroken Tamudo neer en werd hiervoor met rood bedacht. In de slotminuten werd het uiteindelijk nog 3-0. Riera bereikte Corominas en die klopte invallersdoelman Reinke. Espanyol staat dankzij deze overwinning met anderhalf been in de finale.

Osasuna - Sevilla 1-0In deze Spaanse confrontatie is Sevilla de grote favoriet om uiteindelijk de finale te bereiken. In de eerste helft was Osasuna echter duidelijk de betere van de nummer twee in de Primera Division. Het dreigde vooral op stilstaande fases. Zowel Crutxaga als Cuellar konden het doel niet vinden met de kop. Tien minuten na de pauze zette Lopez zich achter een vrije trap. Hij vond Soldado voor doel, die beheerst inkopte. Tijdens de tweede helft moest de Nederlandse arbiter Braamhaar zich laten vervangen door zijn assistent Vink. Sevilla probeerde de scheve situatie nu recht te zetten, maar Kerzhakov miste een opgelegde mogelijkheid. Het bleef bij 1-0, waardoor deze confrontatie nog alle kanten uit kan.