Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel
Club makkelijk naar volgende ronde
Thomas Dubois

Club Brugge heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de eerste ronde van de Uefa-beker. Het won met 5-2 van FK Süduva. Club liep al vlug uit tot 2-0 maar zag de Litouwers toch terug komen tot 2-2. Brugge domineerde en zette orde op zaken en scoorde nog drie keer.

Club begon zoals vooraf aangegeven met een veredeld B-elftal. Jongens zoals De Cock, Leko en tal van anderen kregen volop hun kans om het trainer Ferrera zo moeilijk mogelijk te maken. Het was al vlug raak voor Club Brugge, Dufer kon zich doorzetten op rechts en voorzetten naar de goed inlopende Roelandts die net als in de heenwedstrijd kon scoren. Bijna werd het even later 2-0 maar het schot van Balaban strandde op de paal.

Club domineerde verder de eerste helft maar stelde zich al tevreden met de voorsprong. Het kreeg weinig kansen en ving Süduva moeiteloos op. Toch werd het nog 2-0 voor de rust, Padimanskas pakte eerst het schot van Roelandts, de rebound viel voor de voeten van Balaban die de netten aan het trillen zette, 2-0, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zette Brugge gewoon z’n dominantie verder, wat resulteerde in een eerste schot van op afstand van de voet van Gvozdenovic. Wat niemand voor mogelijk achtte gebeurde toch. De 26 meegereisde Süduva-supporters mochten juichen nadat Braga de eer kon redden via een knappe kopbal van aan de zestien meter die gelegenheidskeeper Verbauwhede geen schijn van kans gaf. Even later trof Balaban een tweede keer de paal na een mooie krul.

Pech voor Club nog even later. Maertens gleed uit en zag de Süduva-aanvaller alleen op Verbauwhede afgaan. Die stopte de aanvaller foutief en zag de penalty gescoord worden door Chigladze. Verrassend 2-2. Lang duurde de Litouwse vreugde niet, Gvozdenovic kreeg de bal in het strafschopgebied en kon Padimanskas verschalken, 3-2. Club zette orde op zaken en halfweg de tweede helft stond het vierde Club-doelpunt genoteerd. Dufer schoot met links en zag de bal achter Padimanskas verdwijnen.

Club kreeg er zin in. Bosko Balaban trapte z’n tweede van de avond van op vrije trap in doel, 5-2. Süduva uitgeteld, al kreeg het nog een mooie kans, maar Verbauwhede redde. Tussendoor schoot Blondel nog eens op de Litouwse goalie. Af en toe kreeg Süduva een uitstekende kans, maar Verbauwhede redde telkens. De laatste tien minuten moesten de Litouwers verder met tien tegen elf, Jasaitis kreeg een tweede gele kaart. Een kopbal van Chavez even later belandde via de doelman op de lat. Club wint zo makkelijk en mag zich opmaken voor de volgende ronde. [AN]