Rangers FC
fioFiorentina
Datum: 24/04/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Ibrox Stadium
Buffel kan troosteloos gelijkspel niet voorkomen
Nico Wieme
| 0 reacties
Buffel kan troosteloos gelijkspel niet voorkomen
Foto: © SC

Glasgow Rangers en Fiorentina hebben een schabouwelijk kijkstuk gemaakt van de heenmatch in de halve finales van de UEFA Cup. Geen van beide ploegen kwam tot scoren.

Ibrox Park was met 50 000 toeschouwers goed volgelopen. Diezelfde fans dropen 90 minuten later ontgoocheld af, want zij hadden helemaal niets gezien. Rangerscoach Walter Smith toonde veel respect voor Fiorentina. Zijn basisopstelling, waarin opvallend geen plaats was voor Thomas Buffel, verraadde dat zijn hoofddoel was om geen doelpunt tegen te krijgen. De Italianen trokken dan ook snel het laken naar zich toe en zorgden als enigen voor gevaar langs Adrian Mutu en Mario Alberto Santana. Thuisdoelman Neil Alexander gaf echter geen krimp. De thuisploeg schoot in heel de eerste helft maar één keer op doel.
 
Wie dacht dat de tweede helft beterschap zou brengen, kwam bedrogen uit. Smith wisselde zijn twee spitsen Nacho Novo en Jean-Claude Darcheville voor Daniel Cousin en Buffel, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. De West-Vlaming probeerde de bakens te verzetten, maar Fiorentina gaf weinig ruimte weg en de aansluiting bij de Schotten leek ook nergens op. De huidige nummer vier uit de Serie A had maar liefst 61 procent balbezit, maar verder dan een verre trap van Mutu kwamen ook zij niet. Zo eindigde deze zwakke partij zoals zij begon.

Europa League

 Halve Finales (H)