Stadion: Aalborg Stadion
Man City heeft strafschoppen nodig
Philippe Crols

Manchester City is erin geslaagd om zich bij de laatste acht van de UEFA Cup te scharen. De Engelsen gooiden een comfortabele 2-0-uitgangspositie echter nog bijna te grabbel bij het Deense Aalborg.

Het zag er eigenlijk niet meteen naar uit dat Manchester City het moeilijk ging krijgen. Aalborg vond geen gaatjes in de bezoekende defensie. De beste mogelijkheid was zelfs voor de bezoekers, maar Ched Evans liet de kans liggen. Aan de overkant moesten de thuissupporters zich opwarmen aan een kopbal van Luton Shelton die vervolgens door Caca werd naast getrapt.

Ook in de tweede helft had City alles onder controle. De Engelsen kregen in de slotfase zelfs de kans om Aalborg helemaal uit te tellen, maar de poging van Robinho spatte uiteen op de dwarsligger. Met nog vijf minuten te gaan haalde Shelton uit vanop afstand. De bal verdween in doel en de thuisploeg startte een slotoffensief. Dat leverde zowaar nog verlengingen op, want helemaal op het einde kregen de Denen nog een strafschop. Michael Jakobsen zette de elfmeter om.

In de verlengingen werd er niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Shay Given, de doelman van City, redde de elfmeters van Thomas Augustinussen en Shelton. Bijgevolg wonnen de Engelsen de strafschoppenserie met 4-3.

Bij City speelde Vincent Kompany als verdedigende middenvelder. In de tweede verlenging werd hij naar de kant gehaald.