hamHamburger SV
breWerder Bremen
1-0
1-2
1-3
2-3
Datum: 07/05/2009 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Werder Bremen blikt Hamburg in
Tom Drossaert
| 0 reacties
Werder Bremen blikt Hamburg in
Foto: © SC

Werder Bremen heeft zich geplaatst voor de finale van de UEFA Cup. Na een leuke match versloeg het Hamburg op eigen veld met 2-3. In de finale neemt Bremen het op tegen het Oekraïense Shakthar Donetsk.

Met Werder Bremen is de laatste finalist voor de UEFA Cup bekend. Bremen kende nochtans een moeilijke start op het veld van Hamburg, dat al na goed 10 minuten de netten deed trillen via Olic.

Werder moest nu zeker twee keer scoren, maar was niet aangedaan. Na een klein half uur stiftte Diego op aangeven van Pizarro de bal over Rost. De vlam zat weer in de pijp bij Werder, maar Hamburg hield stand en de twee ploegen gingen de rust in bij een 1-1-stand.


Werder ging na de rust door op zijn elan. Na goed 20 minuten schoot Pizarro de Europese droom van Hamburg aan diggelen met een prachtig afstandschot, al ging doelman Rost in de fout. In een dolle slotfase maakten beide ploegen elk nog hun doelpuntje.

Hamburg bestookte het doel van Wiese, maar Bremen hield stand en speelt op 20 mei de finale tegen Shakthar Donetsk, dat eerder op de avond Dynamo Kiev wist uit te schakelen. De Duitse club zal wel sterspeler Diego moeten missen, die na zijn gele kaart van vanavond geschorst is. [MDN]

Herbeleef Hamburger SV - Werder Bremen