Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Gerets en Marseille onderuit in Donetsk
Fabian Morren

Het wordt een zware opdracht voor Marseille om nog door te stoten tot de halve finales van de UEFA Cup. L'OM verloor de heenwedstrijd bij Shaktar Donetsk met 2-0.

Shaktar nam de beste start tegen Marseille. De Oekraïners dwongen kansen af, maar doelpunten bleven uit. De bezoekers kwamen nadien wat beter in de wedstrijd en kregen via Mamadou Niang een uitstekende kans. De aanvaller trof met een knap schot echter de paal.

Kort voor de rust klom Shaktar wel op voorsprong. Na een hoekschop van Srna kopte eerst Hübschmann op doelman Mandana, maar in de rebound kreeg hij het leer toch in doel.

Na de rust liet Marseille meer ruimte en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Jadson zorgde na een knappe aanval voor de 2-0 en nadien liet Luiz Adriano nog enkele kansen liggen.

Eric Gerets heeft werk aan de winkel voor de terugwedstrijd in Marseille. De Zuid-Franse club moet minstens drie keer scoren om door te stoten naar de halve finales.