Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Friuli
Groep D: Balaban helpt Zagreb aan zege
Rombaux Gunther

Udinese en Zagreb hebben een goede start genomen in de groepsfase van de UEFA-Cup. De Italianen wonnen met 2-0 van Tottenham terwijl Zagreb de punten thuis hield tegen het Nederlandse NEC.

Udinese - Tottenham 2-0

Na een gelijkopgaand wedstrijd begin opende Di Natale de score via een strafschop. Tottenham diende het laatste half uur nog af te werken met een mannetje minder na de uitsluiting van O’Hara. In de slotfase schonk de ingevallen Simone Pepe zijn club helemaal de zekerheid van de drie punten door de score te verdubbelen.

Dinamo Zagreb - NEC 3-2

Zagreb nam een schitterende start in deze wedstrijd. Reeds na drie minuten opende Mandzukic de score. NEC had het even moeilijk maar kwam door een ongelukkige own goal van Carlos opnieuw in de wedstrijd. In de openingsfase van de tweede helft nam NEC het meeste initiatief met enkele kleine mogelijkheden tot gevolg die echter weinig opleverden. Zagreb herstelde het evenwicht maar was tien minuten voor tijd toch op achtervolgen aangewezen. Janssen bracht de NEC op voorsprong. Lang duurde het Nederlandse feestje echter niet want amper drie minuten later bracht Balaban de score opnieuw in evenwicht. Zagreb kwam op toerental en opnieuw drie minuten later legde Vrdoljak de 3-2 eindcijfers vast.