Datum: 27/11/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadion Partizan Belgrado
Groep C: Standard wint en is groepsleider
Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Groep C: Standard wint en is groepsleider
Foto: © SC

Standard staat na winst bij Partizan Belgrado met anderhalf been in de 1/16e finales van de UEFA-beker. Met een doelpunt van Igor De Camargo zetten de Luikenaren hun mooie Europese reeks verder.

Standard was voor zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA-beker op bezoek bij de Servische leider Partizan Belgrado, waar met Almani Moreira een oude bekende op het veld stond voor de Luikenaren.

Standard-coach Laszlo Bölöni en kapitein Steven Defour waarschuwden hun manschappen vooraf. "De wedstrijd bij Partizan is de moeilijkste en de belangrijkste in de groepsfase", klonk het. Met een nul op zes moest Partizan winnen om nog een kans te maken om door te stoten. Bovendien waren de Servische klimatologische omstandigheden allerminst optimaal te noemen.

Op de rechterflank moest Bölöni noodgedwongen de geblesseerde Dalmat vervangen door Réginal Goreux. Bij Partizan ontbrak met de afwezigheid van vaste linksachter Obradovic ook een belangrijke schakel.

Het bevroren veld liet niet toe dat er snel gevoetbald werd, maar dat onthield Standard er niet van de eerste periode te domineren en de thuisploeg op eigen helft terug te drukken. Mbokani en Witsel lieten doelkansen optekenen, maar pas tien minuten voor de rust konden de Rouches afstand nemen. Marcos leverde in bij Mbokani en de Congolees kapte fraai zijn man uit. Igor De Camargo zette zijn hoofd tegen de perfecte voorzet en kopte, net als afgelopen weekend tegen Moeskroen, Standard op de verdiende voorsprong. Het was meteen ook de eerste treffer van de Braziliaan op Europese bodem.

Bibberen tot het einde

Na de rust kwam Partizan snediger uit de kleedkamer en begonnen de Serviërs aan een offensief. De gevaarlijkste man bij de thuisploeg was de 21-jarige linksbuiten Zoran Tosic, die volgens verschillende media in de belangstelling staat van Manchester United. De youngster van Partizan slalomde zich enkele keren gezwind door de achterhoede van Standard en zag een schot uiteenspatten op de lat. Voordien dreigde ook ex-Standard-speler Moreira voor de kooi van een alweer twijfelachtige Espinoza.

De Luikenaren kregen het een halfuur knap lastig en kwamen nog maar weinig in het stuk voor. Enkel Witsel en Onyewu probeerden de score nog te verdubbelen, maar doelman Bozovic zat er telkens goed tussen.

Standard behield echter de voorsprong en door het gelijkspel tussen Sampdoria en Stuttgart staan de Rouches met het maximum van de punten aan de leiding in groep C. Een gelijkspel thuis tegen Sampdoria volgende woensdag volstaat voor de kwalificatie voor de volgende ronde. (AN)

Herbeleef Partizan Belgrado - Standard