cluClub Brugge
kopFC København
0-1
Datum: 17/12/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Kopenhagen bezorgt Club zwarte december
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kopenhagen bezorgt Club zwarte december
Foto: © SC

Geen Europese lente voor Club Brugge. Alleen een nederlaag kon de blauw-zwarte droom doen uiteenspatten. Tegen een matig FC Kopenhagen liep het toch nog mis. Met de billen bloot en vaarwel Europa.

Club Brugge had in eigen huis tegen FC Kopenhagen voldoende aan één punt om de Europese lente in te duiken. Met de kwalificatie kon blauw-zwart bovendien de zware kater van zondag tegen Standard wegspoelen. Mission not accomplished.
 
De Bruggelingen slaagden er echter niet in om, net als in de vorige Europese confrontaties, hun wil op te dringen aan de tegenstander. Kopenhagen voetbalde veel rustiger en verzorgder en was in de openingsfase zelfs twee keer dicht bij een doelpunt. De Braziliaan Cesar Santin werd door Gertjan De Mets evenveel keer het scoren belet.
 
Bij zijn derde poging was het echter wel raak. Bernt Evens duwde het leer onzorgvuldig tot bij de kleine geblokte spits met haarband. Santin twijfelde niet en krulde het leer voorbij Stijnen in de bovenste hoek. Vijf minuten later trapte hij de 0-2 op de Rode Duivel.
 
Kopenhagen was nochtans geen onineembare vestiging, maar Club moest tegen de Denen het spel ondergaan. Blauw-zwart blijft in hetzelfde bedje ziek: slordige combinaties, onzekerheid achterin, een middenveld dat zijn wil niet kan opleggen en een veel te trage omschakeling.
 
In de eerste helft creëerde Nabil Dirar zichzelf de beste kans. De Marokkaan zag zijn schot uit de hoek gekeerd door Jesper Christiansen, die na zes minuten ook al Karel Geraerts van een doelpunt hield. De achterstand verplichtte Club om in de tweede helft op zoek te gaan naar een doelpunt.
 
Blauw-zwart zwoegde en zweette, maar veel dreiging ging er niet vanuit. Dirar zag zijn twee pogingen, een afstandsschot en eentje van dichtbij, tweemaal gekeerd. Eerst door Christiansen, in tweede instantie door een verdedigend Deens been.
 
Met de 0 op 6 in de competitie en de Europese uitschakeling beleeft Club Brugge opnieuw een zwarte decembermaand. Zondag volgt nog een zware verplaatsing op Moeskroen. Het zal een magerekalkoen worden aan de blauw-zwarte kerst(feest)dis. (AN)
Herbeleef Club Brugge - FC København