Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent boekt verdiende, maar nipte zege
Anthony Van der Planken

AA Gent is zijn Europees avontuur gestart met een verdiende, maar nipte zege. De Buffalo's speelden thuis tegen het Zweedse Kalmar in het kader van de tweede voorronde van de UEFA-beker. Gent won de heenwedstrijd met 2-1.

Dat Kalmar een gevaarlijke ploeg is, werd al in de eerste minuut bewezen. Na nauwelijks 50 seconden kon Stefan Larsson op doel afgaan, gelukkig voor Gent trapte hij onbesuisd naast.

De Buffalo's lieten zich echter niet doen. Ze trokken meteen naar voor en creëerden enkele leuke kansjes via Ruiz en Maric. Na een goede tien minuten was Gent ontzettend dicht bij de 1-0. Ruiz legde de bal van dichtbij net naast de rechterpaal.

De Gentse aanval kon bekoren, maar de verdediging toonde zich allesbehalve secuur. Nog voor het kwartier creëerde Kalmar een tweede grote kans. De volledig vrijstaande David Elm slaagde er niet in doelman Bojan Jorgacevic te passeren. Op het halfuur kwam Gent opnieuw goed weg, Patrik Ingelsten trapte de bal op de paal.

Toch was Gent gedurende de hele eerste helft de betere ploeg. De Buffalo's domineerden, creëerden enkele leuke kansjes, maar slaagden er niet in te scoren. Ook na de rust bleef Gent baas. Bernd Thijs kreeg twee goede mogelijkheden en slaagde er uiteindelijk in op zijn derde poging raak te treffen. De middenvelder kopte een knappe cornervoorzet van Bryan Ruiz tegen de netten.

Een verdiende voorsprong, maar Gent bleek niet bij machte door te drukken. De Buffalo's begonnen laks te voetballen en kregen uiteindelijk waar ze naar zochten: de 1-1. De volledig vrijstaande Ingelsten had de bal maar binnen te leggen.

Gent leek af te stevenen op een serieuze kater, maar dat was buiten invaller Randall Azofeifa gerekend. Azofeifa zette een knappe actie op en werkte nog knapper af: 2-1, een verdiende zege voor Gent. De Buffalo's moeten over twee weken hun krappe voorsprong gaan verdedigen in Zweden.