Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético Madrid zet Valencia opzij met vier treffers
Melissa Maes

Atlético Madrid wint in eigen huis met 4-2. Thibaut Courtois moest zich twee keer omdraaien, telkens in blessuretijd. Voor Atlético is de overwinning een flinke stap richting de finale van de Europa League.

Na net geen twintig minuten spelen kopte Falcao dankzij het harde werk van Arda Turan de thuisploeg op voorsprong. Atlético leek met een 1-0-voorsprong naar de kleedkamer te trekken maar Thibaut Courtois moest zich nog voor de rust gewonnen geven.

Valencia maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk. Adil Rami kopte een hoekschop door naar de tweede paal, waar Jonas de gelijkmaker kon binnenduwen. De tweede periode was nog maar net begonnen en daar was Miranda om de 2-1 op het scorebord te zetten.

De thuisploeg voerde de druk op en Adrian Lopez zette Atlético in de 54ste minuut op een veilige 3-1-voorsprong. Het thuispubliek ging enthousiast uit hun dak, want hun team zette recht wat het in de eerste helft naliet.

Met nog ruim tien minuten op de klok maakte Falcao nog even tijd om een wereldgoal in elkaar te knutselen. Hij ging door op rechts, temporiseerde even, kwam dan naar binnen en haalde van buiten de zestien verwoestend uit. De bal ging via de lat tegen de netten: 4-1. De eindstand werd pas in de blessuretijd vastgelegd. Costa deed wat niemand nog had verwacht.